Hoe kom ik aan nieuwe wartelmoeren op de badkraan

Chrischris

  • #1
Ik heb op Koninginnedag een mooie badkraan gekocht. Alleen de wartelmoeren waarmee hij op de s-stukken wordt aangesloten zijn behoorlijk beschadigd en lelijk doordat iemand er met een baco of sleutel op tekeer is gegaan. Ik zou er graag nieuwe opzetten, maar de binnenmaat van het gat van deze moeren is 22,5 mm. Bij alle moeren die ik heb is het gat 21,5 mm.

Heeft iemand nog iets in de aanbieding of weet er iemand een adres in de buurt van Amsterdam. Twee knappe moeren zou me toch wel blij maken.

Bij voorbaat dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

Xr8

  • #3
Koop een hele goedkope nieuwe kraan en haal ze daar vanaf. Er zijn bij mijn weten maar 2 soorten gangbaar 1/2" in geval van hartafstand 12cm. 3/4" bij hartafstand 15cm.

Let op als je de staartstukken uit de kraan wilt draaien dit linkse draad kan zijn.

Succes.
 

Chrischris

  • #4
Ik heb wel mooie wartelmoeren waarvan de schroefdraad goed is. alleen het gat klopt niet. Het standaard gat is 21,5 en dit is 22,5 zoals ik al te kennen gaf.

Veel mensen hebben, zoals ik, een doosje met overtollige spullen. Ik dacht misschien kunnen ze eens kijken. Ik kan ook ruilen.
 

Kaajee

  • #5
Pak, zoals eigenlijk al gesuggereerd, een Dremel-achtige tool, zet er een slijptol/vijl op, en je slijpt/vijlt em binnen een paar tellen op maat.
 

Chrischris

  • #6
Ik denk dat ik dat ga proberen, maar ik weer niet goed hoe ik het gat dan mooi rond kan houden. Ik heb geen ervaring met metaal bewerken. Maar meten is weten denk ik. Slechter kan het in ieder geval niet worden.

Bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Zet een stukje pijp van 22 mm op de wartel, teken de pijp af en vijl, zoals ik eerder te kennen gaf, het gat iets uit, kwestie van een paar minuten werk.
 

Chrischris

  • #8
Ik heb de oude moer op de nieuwe geplakt met heel stevig plakband, gaten tegen elkaar. Toen met de gereedschappen erin tot de gaten even groot waren. Ik vond het zelf wel een aardig idee om ze aan elkaar te plakken.

Het is een mooie kraan geworden. Het lijkt wel een nieuwe. Ik kan het iedereen aanraden zijn kraan op Koninginnedag te kopen.

Bedankt voor de raad.
 

Jvsteenb

  • #9
Handig bedacht !
Fijn dat het gelukt is met je kraan.
Ik heb zelf hier ook nog een paar kranen die eigenlijk aan vervanging toe zijn - misschien moet ik maar een half jaartje wachten :)

vr. gr.

Job
 

Chrischris

  • #10
Ja het is een prachtige thermostaat kraan en hij koste weinig, ook omdat die moeren zo lelijk waren natuurlijk.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #11
Ik weet niet wat koninginnedag met het kopen van een kraan heeft te doen, maar het zal dan wel ergens rommelmarkt zijn.

Maarja voor hetzelfde geld, koop je de elende van iemand anders.
Wil je gewoon een goedkope kraan, koop er dan 1tje in de bouwmarkt voor een paar tientjes.
Heb je tenminste garantie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu