Hoe houten kiepraam het beste permanent dichtmaken?

HenkDB

  • #1
Hallo wij hebben in de keuken een ouderwets kiepraam wat wij nooit openzetten. In de winter tocht dit raam behoorlijk door de kieren. Ik heb al tochtstrips in het kozijn geplaatst. Nu wil ik binnenkort alle kozijn gaan schilderen en het liefst dit kozijn permanent dichtmaken. Het hang en sluitwerk mag blijven zitten. Ik zat te denken om met schroeven het raam permanent vast te zetten, maar hoe kan ik het beste de kieren dichten? Is kit hierin de beste oplossing of is er een betere methode ?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is de beste oplossing. Schroef allereerst het raam dicht met schroeven (eventueel verzinken).

Daarna de schroeven weer verwijderen, de kieren volspuiten met overschilderbare kit, raam dichtdrukken, vergrendelen en weer vastschroeven en aan de buitenzijde de kit netjes afstrijken.

Niet na het afstrijken van de kit nog gaan schroeven. Door het eventueel aantrekken van de schroeven gaat de kitrand weer werken. Niet aan de binnenkant gaan afdichten, want dan creëer je buiten een kier waar vocht in achterblijft.

Als u gekit heeft even niet meer gaan (voor)boren of schuren. De rommel hiervan plakt in de nieuwe kit vast en krijg je er niet meer uit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu