Hoe het beste dikke kitrand maken?

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #1
Ik heb aan 1 lange zijde van mijn bad een koof die boven het bad uitsteekt.

De tegels op de voorkant van deze koof (die dus over de badrand heen vallen) zitten niet mooi vlak tegen het multiplex aangeplakt. Door de wat ruime afstand tussen de onderkant van de tegels en de badrand moet de kitrand wat dikker / breder worden dan je normaal zou doen.

Wat is hier de beste oplossing? Een holle kitrand (dus met een ronding er in), of een strakke, rechte kitrand die onder 45* is afgestreken?

Hoe kun je de kitrand het beste mooi strak maken? Als je met iets langs de tegels afstrijkt, dan zul je de hobbels tussen de tegels onderling terugzien in de kitrand.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Beste Bert,
Dat strakke gaat niet lukken bij een onregelmatig oppervlak. Dikke kitranden breng je niet met een handkitspuit aan maar met een perslucht-of accu kitspuit.
Die groengekleurde Japanner heeft bijvoorbeeld 5 standen waarmee je op die hoogste stand een grote opbrengst ineens kunt doseren. Blijft dat je handigheid moet hebben in de combinatie opbrengst en snelheid van bewegen. Met een natte vinger nastrijken zou ik niet doen, dat wordt een kledderboel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu