Hoe heet wordt deze kachelpijp?

Hvorselman

  • #1
Op de foto een geïsoleerde kachelpijp die we op een pizzaoven gaan plaatsen. Deze gaat door een houten dak (shingles) ongeveer een meter boven de oven. Aangezien de pijp geïsoleerd is neem ik aan dat deze nooit zo heet wordt dat dat een probleem gaat geven op het punt waar hij door het dak gaat? Handwarm hooguit?


 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Er zijn wel gevallen bekend van temperaturen van meer als 3 honderd graden,maar dit is gemeten tijdens een schoorsteenbrand.normaal wordt z:on buis handwarm ,maar je dient wel rekening te houden met calamiteiten.Wil je volgens het bouwbesluit handelen dan dient de buis omkokerd te worden.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Je hoort door het dak te gaan met een dakdoorvoer met (lood)slab en stormkraag, dan raakt de buitenpijp de dakconstructie niet en is de boel waterdicht. Elke andere oplossing geeft vroeg of laat lekkage of erger.
 

Hvorselman

  • #4
Ik snap dat er e.e.a. om de pijp heen moet om het waterdicht te krijgen. Het is alleen nogal een lastige doorvoer door dat houten shingle dak. Er zijn niet echt standaard oplossingen voor volgens mij. Het zou makkelijker zijn als we geen lood maar bijvoorbeeld een stuk EPDM zouden kunnen gebruiken met een grote slangenklem. En daar de stormkraag overheen.

Als dus de buitenpijp niet echt heet wordt zou dat voldoende zijn. Gezien de dikke laag isolatie kan ik me niet voorstellen dat het echt heet wordt. Hij zal niet voor niets geïsoleerd zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ook bij een shingles dak ?

Dan moeten een aantal lagen shingles eraf, de loodslab erin zetten en nieuwe shingles erop leggen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Je zult inderdaad een stukje van de dakbedekking moeten vervangen. Maar ik zou geen manier weten, waarbij dat niet nodig is. Ook bij het aangehaalde stuk EPDM om de pijp, zal dat EPDM boven de pijp toch echt onder de shingles moeten.

Elke vorm van kitten (erop in plaats van eronder) geeft vroeg of laat problemen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu