Hoe heet moet het water ongeveer maximaal zijn?

Buurmannetje

 • #1
Onze douche wordt niet meer heet. Voorheen wel. Nu is houdbaarheidsdatum van onze CV officieel wel voorbij en dus dacht ik eerst dat het dit vast is. Maar de kraan in de badkamer wordt nog wel heet. Volgens mijn vrouw werd deze echter wel veel heter dan nu. Zelf twijfel ik daarover.
Hoe heet zou het water maximaal ongeveer moeten zijn?
En hoe kan ik dit het beste meten? Moet dit met een speciale thermosmeter?

Los van of het aan de thermostaat, of dat het aan de CV ligt, twijfel ik sowieso of ik de CV moet gaan vervangen om geen onverwachte verassingen te krijgen gezien er nu een lange levertijd op zit (vooral vanwege montage).

Iemand hier tips over?

Dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Merk type en leeftijd van de cv lijkt mij wel handig.

  Een ketel levert normaal tissen de 55 en 65 graden.
   

  Buurmannetje

  • #3
  Dank je wel. Ik zal de buren eens rondvragen voor een thermometer.
  Het is een Remeha Avanta en is 18-10-2005 in dit huis geïnstalleerd.
   

  Buurmannetje

  • #4
  Het kraanwater is ongeveer 60 graden dus dat is wel ok. Dan moet het probleem nu toch in de thermostaat van de douchekraan zitten.
  Wel overweeg ik dus alsnog de CV te vervangen. Zijn nieuwe CV's ook zuiniger? Dat zou ook nog een reden kunnen zijn met de nieuwe energieprijzen... Warmtepomp zit een jaar levertijd op begreep ik al van onze installateur.
   

  ADDave

  • #5
  Je kan ook niet even "zomaar" een warmtepomp nemen. Daar komt veel meer bij kijken.

  Nieuwe hr-ketels zijn niet zuiger dan oudere hr-ketels. Wil je besparen dan zal je het moeten zoeken in het isoleren van je huis.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Onze ketel heeft nog iets extra's in de rookgas afvoer. Als jullie met veel en ruime douchers zouden zijn dan is nog iets te halen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu