Hoe gat onder douchebak in vloer opvullen

Hars73

 • #1
Ik heb vanavond de douchebak uit de badkamer gesloopt omdat er een bad komt. Nu zit er onder de douchebak een vierkant gat van dus zo'n 90x90cm en zo'n 15-20cm diep. Hoe kan ik deze het best gaan opvullen?

Het lijkt erop dat eronder gewoon een betonvloer zit. Het eerste idee wat bij mij opkwam is het gat strak opvullen met Ytong blokken tot een cm of 5 van de bovenkant. De laatste 5cm dan vullen met snelcement en vlak maken met de rest van de vloer.

Zijn de Ytong blokken hiervoor geschikt? Of gaat dit in de loop van de tijd inzakken? Zijn er eventueel andere goeie methodes, bijvoorbeeld betonklinkers erin leggen en dan opvullen met snelcement? Het mooiste zou een snelle oplossing zijn want ik wilde morgen eigenlijk met het aanleggen van het bad aan de slag, maar dit valt wel even tegen eigenlijk.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je kan ook kalk zand stenen er in doen en wel afwerken met cement smeer laag, maar dan moet je even wachten met verder werken.

  Je moet zo denken haastiger spoed is zelden goed.

  Een goed begin is het halve werk!

  Je kan het ook laten zitten en als je het bad er overheen plaatst dat je die op stenen zet.
   

  Hars73

  • #3
  Bedankt henk voor je snelle antwoord. Ik ben even verder gegaan en heb nu de hele douchebak eruit (ik had zostraks even snel gekeken.. jaja haastige spoed is zelden goed :wink: ).

  Het blijkt 7,5cm diep te zijn. Volgens mij is dat de afwerkvloer normaal gesproken. Maar, kan dit opgevuld worden met snelcement?

  Een gedeelte van het gat wordt inderdaad door het bad afgedekt, maar er blijft wel een strook van zo'n 40x90cm over die dan alsnog opgevuld moet worden.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Zet je het bad daar neer en je maakt voorkant bad dicht en je stort voor het bad het gat dicht met snel cement
   

  Hars73

  • #5
  Waarom kom ik hier nou zelf niet op? :oops:
  Ik zat al moeilijk te denken van, hoe krijg ik nou een strookje cement en zat in mijn hoofd al moeilijk te doen met houten plankjes zodat het cement niet wegvloeit.

  Gewoon de blokken neerzetten in het gat en dan het overgebleven gat aan de voorkant dichtmaken.. :D
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu