Hoe een laag pleisterwerk afhalen??? Het lukt zo goed

Vero

  • #1
Hoi allen,

Mijn traphal is ruw bepleisterd. Nu ben ik aan proberen met een hamerboor met beitel het ruwe gedeelte af te halen, zo er achteraf een dun laagje kan gezet worden en ik dan een gladde muur heb ipv een hele ruwe.

Echter, ik heb geen idee hoe het beste te werk te gaan. In welke hoek, snelheid, welke beitel (kortere smalle of langere bredere), hoe het machine te houden. Of er gaat niets af of te veel. Hoe scherp de beitels moeten zijn, al de lange geslepen maar geen verschil.
Ik heb gemerkt met de kleine op lage snelheid dat het wel gaat, maar die knop kan ik niet voortdurend zo houden. Er is dus geen wielletje om de snelheid te bepalen is afhankelijk hoe diep je de knop indrukt.
Het is dan ook nog de traphal dus straks ladderwerk.

Alvast bedankt,
Véronique
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De muur moet al heel erg ruw zijn als er geen pleisterwerk op kan zonder de laag te verwijderen.
Wat zit er op de muur dat die zo ruw is ?
 

Vero

  • #3
Er kan pleisterwerk bij op gezet worden maar dan zie je nog maar een stuk van de deuromlijstingen en dat trekt op niets.
Wat erop zit, gewoon pleisterwerk denk ik maar dan zo ruw gemaakt dat als er langs afschuurt je handen open liggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een boorhamer kopen/huren/lenen met wieltje voor de toeren, het hoeft geen zware boorhamer te zijn, het aantal slagen per minuut is belangrijker dan de kracht van de slag.
Bij lagere toeren is de beitel ook veel beter te sturen.
Ik gebruik bij zeer vastzittende stuclaag een beitel van 50 mm breed, bij kalkstuc een beitel van 70 mm breed, in beide gevallen met een lengte van ongeveer 30 cm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu