Hoe druk op hydrofoorgroep zetten

Linda007

  • #1
Beste,
Ik heb in mijn kelder 2 hydrofoorgroepen staan, 1 van het merk" Hermes B" en de andere " Acec 415 "; Telkens als ik water uirt de kraan neem waar de ene of de andere hydrogroep op aangesloten is, begint die onmiddellijk water uit hun put te pompen, de ene staat op put met een bron, de andee op een regenput. er is vermoedelijk geen of weinig druk meer op deze dingen. Nu vraag ik of er iemand mij kan uitleggen hoe je op deze 2 toestellen druk moet zetten;
Mijn dank bij voorbaat,
groetjes
leen wanhopige Linda
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is mij een beetje onduidelijk wat je bedoeld.
Je zegt dat ze aanslaan als je de kraan opendraait, maar komt er dan geen of weinig water?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Dat kan normaal zijn, zitten er wel expansie vaten op?
Als deze missen of defect zijn gaan de pompen direct lopen omdat er geen voorraad is.
 

Linda007

  • #4
Het zijn zo waterpompen met een ketel, waart er een aantal liters water inzitten, ik denk zo 25 a 50l; normaal gezien als je water uit de kraan neemt slaat die pomp pas aan nadat ge een aantal liters genmomen hebt.Maar nu, telkens de kraan open gaat slaan die pompen aan; waarschijnlijk veel te weinig druk; en de kranen stoten et water met horten en stoten uit als de pompen aanslaan. Ik weet nog dat die technieker, voor hij verhuisde, de knop van de electriciteit uitzette, dan liet hij de ketel leeg lopen, draaide ergens een moer los.......???
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
Plaats eens wat foto's van het geheel.
 

Djerikp

  • #6
En het geeft bij beide pompen hetzelfde 'probleem'? Typisch :-)

Op een of andere manier kan de pomp dus wel druk opbouwen in de ketel, anders zou de pomp helemaal niet meer afslaan.

Ik denk dat luchtdruk (de tegendruk) in de ketels te hoog is. Normaal is het opname vermogen van water in een ketel +- 30% van de ketelomvang, maar als de tegendruk te hoog is, kan dat percentage en dus het aantal tapbare liters omlaag gaan.

Dat horten en stoten van het water kan ik eigenlijk niet echt thuisbrengen. Het zou bijv. ook kunnen dat de pomp lucht aanzuigt, waardoor er wel druk wordt opgebouwd (en dus de pomp afslaat) maar het resultaat is, dat het water met horten en stoten uit de leiding komt. Maar dat zou typisch zijn omdat het probleem bij beide pompen hetzelfde is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Het zou bijv. ook kunnen dat de pomp lucht aanzuigt, waardoor er wel druk wordt opgebouwd (en dus de pomp afslaat) maar het resultaat is, dat het water met horten en stoten uit de leiding komt. Maar dat zou typisch zijn omdat het probleem bij beide pompen hetzelfde is.
Hier zit ook aan te denken, het zou kunnen wanneer beide pompen op dezelfde put c.q. zuigbuis zitten.
 

Djerikp

  • #8
Nou uit het verhaal begrijp ik, dat de eene pomp op een regenton staat, en de ander op een bron, vandaar dat ik twijfel of dat het kan zijn, zou wel erg veel toeval zijn....

Overdruk in de ketels zou ik nog niet zo gek vinden, als je niet precies weet hoe je dat moet doen, dan maak je snel bij beide ketels dezelfde fout.

Wellicht heeft meneer de technieker vlak voordat hij op vakantie ging wat veranderd/aangepast aan beide installaties met hetzelfde materiaal, werkwijze etc. en dat daardoor de lekken zijn ontstaan?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu