Hoe dik kan "Dikbed tegellijm" voor vloertegels

NikGear

  • #1
Hallo, ik ga tegels lijmen op een kifbetonnen vloer in mijn badkamer. (vloerverwarming)
De afvoerdrain steekt ca 25 mm boven het beton uit. De bovenkant van de tegels moet gelijk of 1 mm boven de drain uitkomen.
Vloertegels zijn 11 á 13 mm dik;

Kan een dikbedtegellijm 15 mm dik gelegd worden?
Zijn daarvoor speciale lijmkammen leverbaar?
groeten,
Marten
 

Pepjo

  • #2
Ik ben heel benieuwd. Ik ben zelf niet zo'n tegelaar ( 3x gedaan), maar 1,5 cm ! ophogen met een lijmlaag lijkt me veel. Klinkt bijna of je ze in cement kan leggen.

Wat zegt een expert ?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb iemand wel eens een lijmlaag aan zien brengen, deze (bijna) laten drogen zonder tegels, daarna nogmaals een lijmlaag om te tegelen.
 

Hein Weijers

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het lijkt me heel moeilijk om vlak te tegelen op zo'n dikke lijmlaag! Ik begrijp dat het maar om een paar m² gaat in dit geval. Ik zou eerst de vloer betegelen met goedkope vloertegels van de juiste dikte, laten uitharden, niet voegen.

Zo heb je voor een paar tientjes een stabiele vlakke ondergrond voor je uiteindelijke vloer. Zo'n hoeveelheid lijm is hoogstwaarschijnlijk duurder. Je hebt namelijk 15 liter/m² nodig! Tevens heb dan je al een generale repetitie tegelen achter de rug. :mrgreen:

Groeten, Hein
 

Amdusias

  • #5
Renovatie tegelijm mag je zo dik op zetten, andere tegelijmen volgens mij niet. Maar anderhalve cm is wel erg veel.

Ik zou zelf eerst het wat ophogen met egaline, of met vloerspecie gement met wat flevopol voor betere hechting... Anders ben ik wel bang dat de boel los gaat of dat je scheuren krijgt.
 

Jacco

  • #6
Het ligt een beetje aan het soort dikbed of vloeilijm die je gebruikt. Normaal mag dikbedlijm wel tot 1,5 cm worden opgezet. Let er dan wel op dat je de lijm een beetje dikker aanmaakt, en een hele grove kam gebruikt,
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #7
Klopt wel, maar het idee van hein is ook niet verkeerd; eerst een laag tegels om te "vullen'

Droogt het geheel ook sneller.

w.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu