Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Ik vraag mij af hoe ik een afschot in beton kan realiseren? Aangezien dit uiteraard horizontaal vloeit.
Of doen jullie het enkel in de tegellijm? Dat lijkt mij ook lastig, ondat ik dan overal extra lijm moet gebruiken...
Of valt dat wel mee?
Normaal gesproken maak je het afschot in de dekvloer. Aangezien deze aardvochtig is, kun je er prima afschot in smeren (of zelfs een kasteeltje van bouwen)
Houd MINIMAAL 1cm per meter aan richting de put/goot! Je zult niet de eerste zijn, waarbij het water na een renovatie toch nog de halve badkamer door komt zetten.
Ik zal het onthouden.
Mij werd aangeraden om Weber vloeibare zandcement te gebruiken. "makkelijk te nivelleren". Kan je daarin dan wel 1cm afschot aanbrengen per meter, zonder dat het weer horizontaal vloeit?
Ik heb nog nooit met vloeibaar zandcement gewerkt, maar ik zou ook niet weten wat het voordeel daarvan is, 'normaal' zandcement is prima te nivelleren. Het lijkt met dat een vloeibaar product veel gesmeer geeft, en afschot lijkt me dan ook lastig.
Mij werd aangeraden om Weber vloeibare zandcement te gebruiken. "makkelijk te nivelleren". Kan je daarin dan wel 1cm afschot aanbrengen per meter, zonder dat het weer horizontaal vloeit?
Nee. Met dit product kan je geen afschot aanbrengen.
Op een zwaluwstaartvloer kan je beter geen extra cementdekvloer maken. Dat kost hoogte en gewicht. Kies een (lichtgewicht) betonmortel die je onder afschot afsmeert.
Zoek maar op "Hechtende dekvloer deels op afschot en deels vlak aanbrengen"
Je hebt dan voordelen van gieten en van afreien...
Voor mijzelf was ik benieuwd naar de minimale hoogte boven eventuele vloerverwarmingsbuizen. Sommige producten zijn (vezel?)versterkt, bij anderen kun je dat er misschien zelf nog bij stoppen...