Hitachi 26PC of bosch gbh2-28 dfr professional

Karizmatikalem

  • #1
Beste mensen,

ik wil een nieuwe boorhamer gaan kopen maar ik kan geen keuze maken tussen de volgende mergen.

Hitachi 26PC en bosch gbh2-28 dfr

Ze zijn bijde 830 watt en 3.2J

Bosch blauw lijkt mij natuurlijk beter te zijn maar deze kost 202 euro en Hitachi kost 135 euro. Hitachi heeft 5 jaar garantie en Bosch 3 jaar.

Welke zullen jullie me adviseren?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wij adviseren niets, want op dit forum worden geen merk- of typegerichte adviezen gegeven.

Zie de forumregels.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Hangt er geheel vanaf wat je er mee wilt doen.
Boor je af en toe eens een gaatje dan zou ik niet zo'n dure nemen en voldoet een goedkope ook nog prima.

Als een buurman hier komt voor een boormachine om even een gaatje in het plafond te boren dan krijgen ze ook mijn goedkope machine mee en daar boren ze ook mee in alle beton wanden/plafonds.

Maar ga je dagelijks gaten boren en ook gaten boren van een meter diep en 22mm of 28mm door gestort beton ed. dan zou ik voor een betere gaan.

Maar er zijn meer zaken die een keuze beïnvloeden nl. zit er een boorstop op zodat je ook tegels kunt bikken, zit er een hamer stop op zodat je er ook mee in tegels ed. kunt boren, zit er een links rechts op (niet om te schroeven maar wel super handig als je boor vastslaat) Hoe is de trilling in het handvat? Heb je na een gat boren nog een kwartier tintelende vingers of merk je er niets van, zit er een extra boorkop bij om ook gewone boren te gebruiken enz.
Dus alleen een merk zegt niet zo veel, er zijn veel meer eigenschappen die van belang zijn. Maar eerlijk is eerlijk vaak hebben de duurdere machines meer en betere eigenschappen dan de goedkope, alleen gebruik je die niet dan is het wel jammer van het geld.


suc6

Gerrit
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu