Hete lucht functie ETNA FG860ZT doet het niet meer

Davi-d

  • #1
Tijdens het voorverwarmen van de oven sprong een zekering en daarna deed de hete luchtfunctie en de onder- en bovenwarmte het niet meer. De ventilator draait wel nog en ook de grillfunctie doet het nog. Kan de oven een kortsluiting veroorzaakt hebben? Ik zocht een zekering oid in de oven die misschien gesmolten kon zijn, maar niets te vinden (ben een absolute leek). Ik zag alleen dit (zie foto), hoe kan ik uitzoeken of dit de boosdoener is? Bij voorbaat dank voor eventuele hulp! Gr David
IMG_2753.JPG
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat onderdeel met het nummer M00310043 lijkt mij de generator(-spoel) voor de vonkontsteking van gaskookplaten te zijn. Dat heeft dan niets te maken met een zekering die defect is en die de oorzaak zou zijn dat de oven (gedeeltelijk) niet meer werkt.

Als er een zekering uit gegaan is, is er iets ernstigs aan de hand. Een kortsluiting met een stroom hoger dan 16 A. Of was het de aardlekschakelaar? In dat geval zou er een lek naar behuizing bestaan, maar die zit natuurlijk niet én in het hetelucht element én in onder en bovenelement. Hetgeen deze elementen gemeen hebben, is het thermostaat (de grill wordt niet door een thermostaat geregeld). Bij gebrek aan documentatie valt daar verder niets van te zeggen, geen idee of dat een electromechanisch thermostaat is of dat de temperatuur elektronisch geregeld wordt.

Aan 'een absolute leek' kan ik niet anders doen, dan adviseren er iemand bij te halen met verstand van zaken. Want overal in de oven staan spanningen van 230 Volt, niet iets om mee te spotten.
 

Davi-d

  • #3
Dankjewel voor je reactie Kees. Ik zal er een vakman bij halen!
 
  • Like
Waarderingen: Kees

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu