Het geheim van de storingscodes Scholtes Vaatwasser LVI-1252

Coraxam

  • #1
Ik heb zowat heel het internet afgeschuimd maar ben toch niet te weten gekomen wat de precieze oorzaak is van de code A08 op de vaatwasser Scholtes LVI-1252i.

Eerst had ik een lek (A01) en die heb ik zelf hermaakt. Nu gebeurt altijd het volgende: programma begint, water wordt opgenomen en verwarmd en wordt daarna door de vaatwasser verspreid.

Op het precieze ogenblik dat het eerste gebruikte water wordt afgevoerd, komt de code A08 op. Je hoort de afvoerpomp nog een beetje doordraaien (maar er komt geen water meer uit) (of is het de motor...), en dan is het gedaan.

Ik heb ondertussen nog een paar contacten (naar de afvoerpomp) verandert die er mij een beetje verdacht zwart uitzagen, maar dat hielp niet echt.

De vraag die ik nu heb is, wat is er nu kapot ? de afvoerpomp, de motor, de computerkaart of is er gewoon nog ergens een slecht contact. Naargelang het antwoord kan ik dan belissen om de vaatwasser te herstellen (eigen aankoop van wisselstukken) of te vervangen (is tenslotte van 2001).

Finale vraag is: heeft er iemand een lijst van alle storingscodes van de Scholtes 12-52i, volgens mij gaan die van A01 naar A14...

Vervolgens ben ik ook niet echt zeker hoe dat de aansluitingen van de lekdetector zijn (bodem van de plaat): is dat positie 1 en 2 of 1 en 3 ?

Met dank bij voorbaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie heeft advies ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu