Herstellen van gipsplaat na verwijderen behang

Janschops

  • #1
Hallo,

Bij het verwijderen van behang is ook de (witte) papierlaag meegekomen van de gipsplaten waarop het behang zat geplakt. Her en der is zelfs het bruine papier eraf getrokken zodat je daar het gips zelf ziet.

Wie heeft er tips over hoe we dit het beste kunnen 'repareren'. Het is de bedoeling dat de wand straks weer 'strak' wit wordt :-)

Alvast bedankt!

JanS
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat bedoelt u met "strak wit?", moet het helemaal glad worden ??

In dat geval zal het waarschijnlijk niet lukken, met strijklicht (dat is schuin invallend licht) is iedere oneffenheid te zien.

Wanneer het niet glad hoeft te worden is er nog hoop, ik zie uw reactie wel.
 

Janschops

  • #3
Ach nee, zo 'strak' hoeft het nou ook weer niet :-) als het er maar niet uit ziet als een maanlandschap...
 

Marnix

  • #4
Beetje Fix en Finish aanmaken en met goede, brede spaan glad strijken.

Achteraf kun je naar wens e.a. nog schuren als dat nodig zou zijn. Het creëren van een maanlandschap zou misschien nog wel moeilijker zijn dan de gewenste gladde afwerking :mrgreen:

Met strijklicht zal je altijd wel iets zien maar als je er nog over heen gaat behangen heb je er zo het maximale uitgehaald. Het vervangen van de hele gipsplaat kan, maar weet natuurlijk niet hoe en of de platen nu zijn afgewerkt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Plus dat je bij vervanging vervelende dingen kunt tegenkomen. Bijvoorbeeld inbouwdozen, die achter de gipsplaat klem gezet zijn.

En verwijderen geeft natuurlijk een enorme hoop troep.

Ik zou alleen daar waar je half over papier / half over gips gaat met de fix&finish de zaak even met stucprimer fixeren, kan nooit kwaad!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu