Herstel van verf op kozijn

Ronald78

  • #1
Hallo, Ik wil deze week mijn buitenkozijnen aanpakken want hier en daar is de laklaag een beetje open gebarsten (zie foto). Het zit alleen op de onderbalken van de kozijnen. Nu weet ik niet of dat alleen die plekjes opschuren, grondverf er op en een beetje bijlakken een mooi resultaat geeft. Dus zonder al te veel kleur of structuur verschil. Of kan ik bijvoorbeeld beter de hele onderbalk moet doen. Ik wil liever niet het hele kozijn doen, want de verticale balken zijn nog onaangedaan.



Het gaat om twee stukken kozijn: op eentje van 240 cm zitten vijf kleine stukjes los. En op een stuk van 280 cm zijn het er 7.

Hebben jullie tips hoe ik deze plekjes het beste kan aanpakken?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ja, door eerst eens te kijken hoe de kitafdichting er bij staat.Dus van bovenaf beginnen. Dit is nl. typisch een geval van vocht wat de verflaag eraf duwt, en u heft dat alleen op de horizontale delen. (Op stijlen blijft geen vocht staan

Kijk eerst even goed tussen glas en kit of daar geen ruimte in zit, en de kit niet uitgedroogd of verbrokkeld is.

Zo te zien zitten er wel een paar laagjes op. Te dikke lagen verstenen waardoor opvolgende niet meer hechten. Door onderlingen spanningsverschilen tussen die lagen kunnen deze barsten.Het si dan raadzaam alle verflagen tot op het kale hout te verwijderen met bijvoorbeeld afbijt of een rotex schuurmachine.
 

Ronald78

  • #3
Dank je voor je antwoord kees! Voor zover ik kan inschatten ziet de kit er nog goed uit. Ik heb de latten inmiddels flink geschuurd, in de grondverf gehad en na nog een keer schuren afgelakt. Uiteindelijk was het een klusje van niks. Dank je wel!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu