Herlocatie ondervloer tussen de vloerlagen

michielsweb

  • #1
beste,

alweer een vraag mijnerzijds sorry alvast.
de vraag is als volgt

er ligt zodadelijk een dbs14 vloerverwarming.

hieroverkomt duoboard. nu wordt door de fabrikant nog een laag heatfoil eronder gevraagd. ( zal wss te maken hebben met het vochtscherm nu heb ik die heatfoil rollen all. voor onder mijn klik pvc maar zou ik deze dan niet onder die duoboards kunnen leggen en dan de pvc gelijk op de duoboards ? of moet ik 2 lagen neerleggen.

andere idee is om aleen dampwerende folie te leggen.

huidige pros
+ 1x leggen scheelt 400 euro.
+ minder hoogte

- meer geluidoverlast voor buren?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Als je in een appartementencomplex zit, is contactgeluid een serieus aandachtspunt om rekening mee te houden met je vloer opbouw. Als het niet voldoet en je krijgt klachten kun je alles er weer uithalen.
 

michielsweb

  • #3
uiteraard ik wil het er ook niet uithalen.
ik wil het juist herplaatsen. maar schijnbaar wilt deaker van de vvw dekvloer het tussen vloerverwarming en dekvloer.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Met deze vloeropbouw ga je niet voldoen aan de geluidseisen die meestal gelden.
Het dbs 14 systeem dempt slecht en hetzelfde geldt voor duoboard.
 

michielsweb

  • #5
wat stelt u voor ?

voorlopig is het dbs14 - (is nog open) - duoboard - heatfoil (-10db) klik pvc.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
Persoonlijk zou ik er niet aan beginnen om vloerverwarming in een bestaand appartement aan te brengen. Te ingewikkeld en daardoor te duur. Ik weet niet wat je overwegingen zijn om vloerverwarming te willen aanbrengen?

Verder geeft heatfoil alleen 10 dB Llin geluidsreductie bij toepassing onder laminaat en direct geplaatst op een betonnen constructievloer. het is maar zeer de vraag of je de geluidsdemping haalt bij de door jou gekozen vloeropbouw.

Als je toch vloerverwarming wil, zou ik als ik jou was eens kijken naar een geschikt systeem van unifloor. Bijvoorbeeld de heatpak in combinatie met heatfoil. In plaats van click pvc kun je dan kiezen voor dryback pvc en dat op de vloer verlijmen. Dat is in combinatie met vloerverwarming stabieler en heeft een betere warmtegeleiding dan click pvc. Dryback pvc is ook dunner en goedkoper dan click pvc.

Maar goed, kies in ieder geval een systeem waarvan de leverancier garandeert dat de gehele vloeropbouw 10 dB Llin geluidsreductie behaald in jouw situatie.
 

michielsweb

  • #7
vloerverwarming te duur valt opzich mee.
zeker niet als je toch all verbouwen gaat.
en wij maken ons klaar voor wp.
onze radiatoreb waren zoiezo aanvervanging toe
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Warmtepomp plaatsen in een appartement is een uitdaging als je een buitenunit moet plaatsen. Kan bijna nooit binnen de geldende regelgeving qua geluidsproductie.

Nieuwe radiatoren plaatsen en dan uitleggen op ltv kan ook. Je hebt dan veel minder moeite om de vloer te laten voldoen aan de eisen qua geluiddemping. Ook heb je geen problemen met de hoogte van de vloeropbouw.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Normaal gesproken maak je eerst de ondervloer vlak voordat je de vloerverwarming legt. Dat kan met egaline, en daarvoor moet de verdieping dus leeg. Vloerverwarming aanleggen in een bewoonde situatie, met hoogteverschillen en niet weten wat je precies moet doen is vragen om moeilijkheden.
 

michielsweb

  • #10
beste Walker,

ik heb me vloer imiddels egaal.
ik vraad hier advies over de tussenlaag.

we dwalen erg af. unifloor heatpak achrijft mij voor heatfoil tussen vloerverwarming en duoboard. ik heb deze ligge de vraag is enkel
2 lagen tussen vvw en heatpak duoboard en duoboards en pvc of 1 laag tussen vvw en duoboard of tussen tussen duoboarden pvc zoals normaal

ik probeer enkel te leren
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu