Heraklith achtige platen, asbest?

Jeroen-86-

  • #21
Daarbij komt ook dat in het bouwkundig rapport wat ik heb laten maken voor de aankoop van dit huis hier ook geen melding van is gemaakt zelf het woord verwacht word niet genoemd
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Zelfs in het grote ziekenhuis in Tilburg zitten dit soort platen nog in veel plafonds.
Tijdens diverse renovaties die daar constant worden gedaan, worden die regelmatig herplaatst.
Als daar asbest in zou zitten, hadden ze die al lang verwijderd.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd en Jeroen-86-

Nova

  • #23
Jeroen-86- schreef:
De cv monteur van Eneco heeft dit aangemerkt als asbest verdacht omdat hij vezels zag. Kan het zijn. Dat het een combi is van houtvezels en asbest
Zoals je zelf aan geeft heeft hij het als "VERDACHT AANGEMERKT" hiermee zegt hij niet dat het erin zit maar hij zegt ook niet dat het er wel inzit. hij zal u vast geadviseerd hebben om dit te laten onderzoeken om enige twijfel weg te laten halen.

het is algemeen bekend dat er in oude huizen best wel verschillende bouw materialen gebruikt zijn waar asbest in verwerkt is, dus ik kan mij best voorstellen dat hij voorzichtigheid geboden vond.

om mijn verhaal te onderbouwen kunt op de volgende site extra info vinden over de diverse bouw materialen die vroeger werden gebruikt waarin in sommige asbest in verwerkt was.


de enige manier om er echt achter te komen als wel of niet asbest houdend is, kan enkel vastgesteld worden door een lab onderzoek en niet op internet door middel van foto's. Het zal inderdaad wat geld kosten maar deze prijzen variëren heel erg, maar je zou het al voor 50 euro kunnen laten onderzoeken en daar een officieel rapport van ontvangen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #24
Zonde om iemands geld op deze wijze te verbranden. Als je geen kennis van bouwmaterialen hebt, schrijf dan niets.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu