Help, mijn Siemens vaatwasser blijft steeds hangen!

Pouwel

  • #1
Wie weet raad? Een paar weken geleden heb ik dit forum ook al geraadpleegd. Mijn vaatwasser (Siemens serie IQ, FD 7601; SN 54521/03) lekte toen uit de behuizing van het verwarmingselement, wat in zijn geheel moest worden vervangen (kosten 130,= euro :lol: ). Daarna heeft ie het prima gedaan, tot vandaag: Nu gebeurt er het volgende:
Op gezette tijden in het programma, na het spoelen maar ook na het wassen, stopt het programma en gebeurt er verder niets meer. Ik hoor nog een zacht gebrom en te voelen aan de kraan wordt water ingenomen/weggepomt (?). Verder gebeurt er niets. Dit blijft heel lang zo doorgaan. Het programma gaat alleen weer een stuk verder, als ik de klok steeds handmatig een klikje verder zet.
Het lijkt alsof ie, steeds als er op een punt in het programma water moet worden ingenomen, stil gaat staan. Waar zou dit aan kunnen liggen??
Misschien krijgt ie onvoldoende water binnen? Ik vind het ook raar dat als het programma stilstaat, het zachte gebrom en waterstromen/pompen wel doorgaat.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Het brommen van het ventiel is dus water inname maar wil dus niet snel genoeg.
Komt er nog genoeg water uit de kraan of niet toevallig bij terugplaatsen de aanvoerslang geknikt?
 

Pouwel

  • #3
Bedankt voor de tips. De waterkraan doet het normaal. Ik heb het kastje wat eraan hangt (hoe heet dat ook al weer) losgemaakt en er komt normaal water uit de kraan. Er ligt geen knik in de slang. Hij blijft geluid geven alsof het water wordt ingenomen, zij het met enige moeite, maar feitelijk gebeurt er niets. Na 20 minuten dit aangehoord te hebben, heb ik de klok maar weer een klikje gegeven en dan gaat ie weer verder. Na het spoelen stopt ie echter weer spontaan en geeft ie weer hetzelfde geluid van stromend water. Er gebeurt verder niets. Rara wat is hier verder nog aan te doen?
 

Pouwel

  • #4
Nou het is opgelost hoor :D
Waterslang en labyrint nagekeken: niets te zien. Onderdelenwinkel gebeld: het zou moeten liggen aan waterinlaatklep/ventiel. Nieuwe bij hem opgehaald en gemonteerd. Hij doet het weer prima!!! (ondertussen staat de teller dus op 130 + 60 = 190 euro :cry: ) Maar ja, het houdt je van de straat en dat is met dit koude weer ook wel weer fijn. Ik ben al weer blij dat ie het doet!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu