HELP, ik heb geen stroom

Lisajov

  • #1
Sinds gisteravond zit ik zonder stroom. Toen ik een lamp aandeed terwijl er al wat apparatuur aanstond, ging alles opeens uit. Ik heb toen in de meterkast gekeken en de groep waarop die lamp was aangesloten bleek uitgeschakeld te zijn. Geprobeerd weer in te schakelen maar er gebeurde niets. Omdat het half twaalf was, gaan slapen en vanochtend opnieuw begonnen. In de meterkast zitten twee groepen met groepsschakelaars en automatische schakelaars (hier geen stoppen). In de kelder van het appartementencomplex zit de meter en zit een draaischakelaar met een smeltzekering. Toen ik daar vanochtend ging kijken, bleek die doorgebrand. Vervangen (door een 10A ipv 16A, want die laatste had ik niet in huis), maar helaas gebeurt er nog niets. In huis de groepen weer ingeschakeld, maar geen stroom. In de kelder gekeken, maar de zekering is niet gesprongen. Dus: HELP, wie kan mij hier bij helpen?
 

Fiesiekus

  • #2
Heb je de draaischakelaar weer op I (=aan) gezet?
 

Lisajov

  • #3
Ja. De draaischijf van de meter draait ook nog gewoon rond (op stand 0 stopt die).

(Ik ben wel vrouw, maar niet blond... ;-))
 

Lisajov

  • #4
PS Mijn laptop accu heeft nog een half uurtje stroom. :-(

Ik kom over een uurtje kijken of er ideeën zijn. Ik ga ondertussen even nieuwe 16A zekeringen halen, just in case...
 

Lisajov

  • #5
In de kelder de 10A voor 16A vervangen... en nu doet de draaischijf van de meter het ook niet meer. De 10A weer geprobeerd, maar nee hoor...
Volgens mij maak ik het nu alleen maar erger. Kent iemand een elektricien in de buurt van Den Haag die op zondag werkt...?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Hoofdzekering wellicht gesprongen? Algemene landelijke storingsnummer is 0800-9009.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu