Hellup hoe isoleren?

Tamaarsing

  • #1


Wie zou mij kunnen adviseren qua isolatie? Wij hebben een woonark en zijn deze helemaal aan het verbouwen. (Net begonnen) ;-) de woonark heeft een laag schuindak de draagbalken liggen over de breedte van de woonark 5 meters. Om de 58cm ligt een draagbalk daar lag oude isolatie tussen.

Op het plafond van de woning liggen triplexplaten deze zijn nog helemaal goed en wil deze graag laten zitten. En dan zouden we dus van bovenaf moeten gaan isoleren in de soort van kruipruimte (zie foto) maar om nou allemaal kleine stukjes klimaatfolie van 60cm breed te gaan knippen en die vast te maken om daar dan glaswol op te gaan leggen is aardig wat werk. Hebben jullie nog een andere oplossing misschien pirplaten dubbelzijdig aluminium? Niet dat het gaat rotten door vocht.

Hoop dat iemand mij zou kunnen helpen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor een dakbedekking is er aangebracht.
Je zou het alsvolgt kunnen doen. PUR met alu is dampdicht. Alleen horizontaal kans op vocht transport door de balken. Horizon-en verticaal los je dit op. Platen verticaal mogen dunner zijn hout isoleerd ook iets.
Boven de kruipruimte iets van ventilatie aanbrengen. Hoe dampdichter de constructie boven de isolatie des te meer aandacht aan de ventilatie van die ruimte.
Let ook op de aansluiting dak schuin en verticaal.

Alternatief.

De kruipruimte boven de isolatie zeer open maken je kan dan een wol aanbrengen omdat het vocht niet kan worden opgesloten dat gaat vrij naar buiten.
Er mag dan geen plaat boven de wol worden aangebracht tenzij deze heel open is. Zoiets als planken met kieren van 1cm.
 

Tamaarsing

  • #3
Thanks voor de aanvullende tekening :-)

Dus eigenlijk de makkelijkste manier is gewoon glaswol erop doen? En dan nog met een alulaag?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik weet niet of die alu nog voordeel bied bij het aanbrengen. De folie wel aan de onderzijde houden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu