Helling/Bolling randen parketvloer

Bianca24

 • #1
Ik woon sinds een half jaar in mijn nieuwe appartement en sinds kort is mij opgevallen dat sommige plekken aan de rand van mijn Merbau parketvloer omhoogstaan, het gaat hier niet om enorme verschillen je ziet het ook bijna niet maar het valt gewoon op als je erop gaat staan. Ik durf helaas niet te zeggen of dit altijd al zo is geweest of dat dit sinds kort is.

Ik heb er al het een en ander over gelezen op dit forum en ik ga ervan uit dat de vloer goed gelegd is aangezien de vorige eigenaar een eigen vloerenzaak heeft. Het ligt in ieder geval netjes 1 cm van de kant af, dat heb ik al gecontroleerd.

Zou dan vocht de reden kunnen zijn of toch nog iets anders?

Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen!

bij voorbaat dank, Bianca
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Misschien de vorige eigenaar even vragen ?
   

  BeeTeeWee

  • #3
  Kan dat niet bij het (na-)schuren van de vloer zijn ontstaan? Dus meteen na het leggen? Ik kan me voorstellen dat je met een flinke schuurmachine namelijk net niet helemaal tot aan de muur kunt komen. Als je die rand niet met een klein schuurmachientje naloopt, zie je dan inderdaad nog een niveauverschilletje.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Misschien zit het in de ondervloer?

  Het is me wel eens opgevallen dat de randen van vloeren van beton net een paar mm hoger liggen dan de rest van de vloer, misschien een eigenschap bij het storten ervan? Daardoor hebben bijv. kasten altijd de neiging iets voorover te hellen.

  Wanneer de ondervloer dan niet geëgaliseerd is voor het parket er in is gelegd, zal ook het parket aan de randen iets omhoog staan, lijkt me...
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1
  Gerelateerde onderwerpen
  Bolling in het laminaat

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu