Hellend dak aan buiten- en binnenzijde isoleren, hoe?!

Joey_t

  • #1
Wij hebben een pand van circa 100 jaar oud, met schuin dak. In het najaar gaan wij zowel de dakpannen vervangen als de zolder van binnen leeghalen en vervolgens afwerken. Kortom, het houten dakbeschot wordt helemaal 'kaal' van binnen en buiten, waardoor wij goed kunnen nadenken over de meest efficiënte manier van isoleren.

Nu hebben wij begrepen (ook via dit forum) dat isolatie aan de buitenkant doorgaans de meeste voordelen biedt. Wij overwegen de moderne, 'dampopen' Superfoil SF40BB voor de buitenkant. De realistisch te verwachten rc-waarde hiervan is ongeveer 2 a 3, anders komen we qua dikte niet uit met de aansluitingen op dakgoten e.d. De folie zal dus iets 'ingedrukt' moeten worden.

Kunnen wij daarnaast ook aan de binnenkant extra isoleren op een bepaalde manier, zodat er geen condens optreedt waardoor op termijn het dakbeschot gaat rotten? Van sommige dakdekkers horen wij namelijk de bekende kreet 'dubbel isoleren is condenseren'. Andere dakdekkers zeggen dat het wel kan, maar het is ons nog steeds niet helemaal duidelijk HOE. :) Het lukt ons maar niet om deze materie helemaal te doorgronden, daarom stellen wij de vraag toch nog maar even hier.

Wellicht ook nog relevant: wij willen het dakbeschot van binnen sowieso voor het oog 'wegwerken', dus afwerken met bijv. gipsplaten (met of zonder isolatie). Ruimtebesparing van binnen is ook geen issue voor ons. Het gaat dus puur om het voorkomen van het eventueel opsluiten van vocht en risico's op houtrot, terwijl zo goed mogelijk wordt geïsoleerd.

Heel veel dank voor eventuele suggesties alvast! :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu