Heeft Flexa muurverf een houdbaarheids datum?

Aartw

  • #1
Hallo Allemaal, ik wil mijn plafond schilderen en heb nog een volle afgesloten emmer Flexa verf staan. Deze is al ongeveer 10 jaar oud. Is deze verf nog steeds te gebruiken? Gr. Aart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je muurverf (ik neem aan dat je latex muurverf bedoelt?) zo lang laat staan gaat het vaak schimmelen. Of raakt het zijn bindende structuur kwijt. Ik meen dat de fabrikanten meestal 1 of 2 jaren opgeven.

En als je dat dan gaat gebruiken loop je kans dat het een mislukking wordt. Dat de verf er evenhard weer in schilfers af komt of dat het niet mooi wordt.

Toch heb ik wel eens latex verf van ca 4 jaar oud gebruikt voor een (minder belangrijke) kamer. En zonder enig probleem.

Hangt er waarschijnlijk ook een beetje van af hoe warm of koud het bewaard wordt Overigens: koud... 1 keer bevriezen en je kunt de verf zonder meer weggooien.

Maar 10 jaar lijkt me wel erg oud. En als het mislukt was het een hoop werk voor niets. Moet je de mislukte laag er ook nog netjes af zien te krijgen. Conclusie: ik zou het niet doen. :wink:
 

Aartw

  • #3
Kees, bedankt. Ik haal wel nieuwe lijkt me safer.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
Alhoewel 10 jaar een beste leeftijd is, zou ik meestal gewoon de emmer openen en bekijken, in dit geval vind ik de besparing van een emmer verf van een paar tientjes tegenover het enorme meerwerk van het er weer afhalen en voorwerk niet waard.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu