Hardwaxolie of gewoon olie????

Dima

 • #1
Hallo,
Ik wil mijn vloer renoveren en wil eigenlijk weten wat het beste is om te gebruiken. Hardwaxolie of gewoon olie. Ik hoor veel verschillende verhalen. Wat is nu het voordeel van de een boven de andere, en wat de nadelen. Is hardwaxolie onderhoudsintensiver? Kan je hardwaxolie nog aanbrengen over een geoliede vloer? Ik heb 2 kinderen (3en5). er ligt ook parket in de keuken.
Nu zit er lak op de vloer, maar dit gaan we dus verwijderen.

Bedankt alvast.
Dima :roll:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tealon

  • #2
  Het verschil tussen normale olie en wasolie (andere naam voor hardwaxolie) zit hem in de toevoeging van was aan de vloerolie. Normale olie zal het hout impregneren en daarna uitharden. Wasolie doet dit ook, maar vormt ook een filmlaag op het hout. Dit geeft in de praktijk net even dat beetje extra bescherming tegen vocht en vuil.

  De mate van onderhoud is bij beide producten ongeveer gelijk. Wasolie aanbrengen over een geoliede vloer kan soms, maar niet altijd. Vooraf zeggen of het zal lukken is onmogelijk. Het is iets dat je proefondervindelijk moet uitvinden.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu