Hardschuim voorzet wand

Megavolt

 • #1
Om mijn huis beter te isoleren. wil ik een aantal voorzetwanden plaatsen. Ik wil ze niet dikker maken dan nodig en hardschuim (PIR) omdat het beste isoleert.

Ik denk erover om het op de volgende manier te gaan doen:
70mm pir platen bevestigen met 70 metal-stud U-profielen en daarop vervolgens 12.5mm Fermacell platen opschroeven. Maar vind het niet echt een mooie oplossing.

Een andere oplossing mogelijke oplossing 70mm pirplaten tegen de muur plaatsen en vervolgens 45mm metalstud ervoor met fermacell . Alleen daar wordt de voorzet wand zo dik van.

Heeft iemand andere (betere) suggesties.

Bedank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Waarom vind je de eerste oplossing niet mooi?

  45mm metal stut lijkt me niet echt een stevige wand opleveren.
   

  Megavolt

  • #3
  Je kan de U profielen niet echt stevig vast maken de constuctie met fermacell moet het stevig maken. En je breekt de pir isolatiewand met de U-profielen die het schuim vast zet.

  (Je kan geen C profielen gebruiken door de kant aan de binnenkant. of je moet naar 100mm gaan.)
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Metal stut krijgt altijd pas stevigheid door de beplating. Maar aan één kant beplating maakt het ook minder stevig. Als je hier bang voor bent, moet je hout gebruiken of de hoh-maat verkleinen.

  Verder snap ik nog niet echt wat je bedoeld. De oplossing met de PIR platen in de 70mm metal stut wand lijkt me prima.
   

  Megavolt

  • #5


  Dit bedoel ik. Zou alleen de constructie stevig genoeg zijn, als je boven en onder ook U profiel gebruikt. Daarbij al die U profielen zijn wel warmte lekken.
  Dat zou ik graag anders zien alleen heb ik nog niet echt een betere constructie gevonden.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Het is heel gebruikelijk een metal stut voorzetwand te maken. En zolang je de profielen gebruikt die daarvoor bedoeld zijn, gaat het goed.

  Er is ook isolatieplaat waar het gipsplaat meteen op zit gelijmd. Dan heb je geen profielen nodig, maar ik denk dat het verlies door die 1mm blik te verwaarlozen is.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu