Harde laag op polystyreen

Klusserklus

  • #1
Hallo,

Ik heb een plaat geëxtrudeerd polystyreen gekocht. Het gaat om een plaat Jackodur KF 300 Standard.
Uit deze plaat moet ik bepaalde vormen snijden en er moet vervolgens een harde laag overheen komen. Echter weet ik niet hoe ik deze harde laag moet maken. Weet iemand hoe ik deze laag erop kan krijgen, dus welke stof ik erover kan smeren die vervolgens hard wordt? Het liefst een plastic-achtige laag. :)

Alvast bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Polyesterhars misschien. Vloeibaar kan je deppen met een kwast. Maar wat vind jij hard. Het is in ieder geval plastic achtig.
*wgb*
 

Klusserklus

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Met hard bedoel ik een laag die niet al te snel kapot gaat (door er met je hand een beetje op te duwen o.i.d.) en stevigheid geeft. Het zou ook mooi zijn als de laag wat exra gewicht kan leveren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je kan het polyester verstevigen een stuk harder maken door een glasvliesmat toe te voegen. Het oppervlak wordt wel minder glad.
Google anders even op polyester.
*wgb*
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Polyester lijkt me een prima keus. Je kan ook epoxy gebruiken.

Als je de hars met een verfroller aanbrengt, wordt het mooi vlak. Altijd een verstevigingsmat (glas) gebruiken. Zwaarder maken kan door meerdere lagen aan te brengen, dikker glasmat, of door er een laag nog zwaarder spul in te lijmen.

Hoe zwaar moet het worden?

grtz
Henk
 

Flat4ever

  • #6
Tegellijm gebruiken. En hierover een 2 componenten hars. Je kan dan ook de tegellijm op kleur maken.

Achterwand van mijn aquarium is ook zo opgebouwd, piepschuim en dan tegellijm met veel zwarte kleurstof erdoor. Ben alleen de 2 componenten hars vergeten. Dacht dat het epoxyhars was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu