Hard houten trap lakken

Loekie61

 • #1
Hallo,
Ik ga mijn hardhouten trap ( na 40 jaar ) opnieuw behandelen.
Destijds heb ik er glitsa op gedaan. De trede heb ik kaal geschuurd i.v.m. met licht beschadigingen en slijtage. De rest van de trapdelen heb ik licht opgeschuurd ( gematteerd )
Ik ga de trap behandelen met glitsa traplak ( watergedragen )
Waar zou ik de kale trede het besten mee op kleur kunnen brengen, zodat ik minimaal kleur verschil krijg t.o.v. de rest van de trap ? De trap is van meranti. Ik heb 15 jaar in het schildersvak gewerkt, maar dat is alweer een hele poos geleden. Dus alle tips /advies is zeer welkom.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Bob

  • #2
  Door de lak die in het hout achter blijft na het schuren, zal een (kleurbeits) als basis laag niet volledig in het hout trekken, maar gedeeltelijk op het hout achter blijven.

  Er is wel een kleurlak die u misschien kunt gebruiken als basis, Google op "transparante kleurlak voor hout", er zijn enkele merken die dit in hun assortiment hebben.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Zoek op de site van de fabrikant na of de watergedragen lak over de bestaande heen kan. Die is bijna zeker niet watergedragen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu