Hangtoiletbouten

Vistuig

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben bezig een hangtoilet te maken. Maar ik snap de gebruiksaanwijzing van de bouten fabrikant niet helemaal. Er komt een pot aan met bouten die uit het zicht komen. Je draait ze vast met een inbus die in een kunststof manchet zit. Wie kan mij vertellen hoe ik de maat bepaal. Dus het stuk dat ze uit moeten steken vanaf de tegelwant, zodat bij instalatie de pot strak tegen de muur komt.


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Haplo

  • #2
  Je meet vanaf het midden van de gaten (waar de wc bril op komt) tot de achterkant van de pot. Op afbeelding 1 als X aangegeven. De draadstangen draai je er nu in totdat ze er net zover uit steken als X - 2,5cm (als X bijv. 10cm is dan steken de draadstangen 7,5cm uit) Vanaf de tegel gemeten.
  Nu moeten de "bouten" erop gedraaid worden. Het midden van het "kuiltje" is maatbepalend. Je neemt maat X - 5mm (bijv 10cm - 5mm, dan komt het kuiltje op 9,5cm vanaf de tegelwand) Ikzelf draai de "bout" nog 1 extra rondje rond.
  Het gebruik van een isolatiematje is wel aan te raden.
  Zorg er ook voor dat de bouten die je in de pot aan moet draaien goed zitten. Het is kunststof dus voorzichtig zijn. Maar als het vast zit, zit het ook goed vast.
  Alles heel goed aandraaien. Het is mij wel eens overkomen dat de pot er weer 3x af moest om de "bouten" iets bij te stellen.
  Begin er dus pas aan als je rustig bent, als je wilt haasten gaat het geheid fout.
  Succes.
   

  Vistuig

  • #3
  Bedankt, ik ga het proberen. Isolate matje heb ik ook liggen. X is bij mij 11 cm.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu