Handperstang?

Jamez

  • #1
Binnenkort mag ik een heel huis gaan voorzien van nieuwe waterleidingen, afvoer en elektra. In ons huidige huis werkte de loodgieter met een elektrische perstang, gemakkelijk en snel. Maar te duur om nieuw aan te schaffen voor 1 huis.

Hoe zijn de ervaringen met handtangen?
Merken niet kruisen, dus uponor op uponor en viega op viega.

Maar zijn de tangen goed bruikbaar? Is het echt vast en lekvrij? Of niet aan te raden?
 

Mitchelt

  • #3
Handtang werkt zeker maar je moet er een beetje handigheid in krijgen. Wat ik vaker heb gehoord/gelezen dat mensen er 2ehands één op de kop tikken en dan ja de verbouwing weer verkopen, misschien is dat een idee
 

Jamez

  • #4
Ja eventueel 2ehands kopen is zeker een idee maar wil vooral zeker weten dat het echt goed vast zit en niet na verbouwing gaat lekken. Want dan wordt t een groot probleem
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Je zou ook RTM koppelingen kunnen gebruiken, die werken ook makkelijk.
De prijs is misschien wel een nadeel.
 

SanchoPanza

  • #6
Ik geloof dat ik hier geen merken mag noemen maar zelf heb ik de rood met gele handperstang gehuurd bij de bouwmarkt (kon ook meerdere dagen). Eigenlijk wel naar volle tevredenheid. Aantal leidingen aangesloten in de kruipruimte en tot nog toe prima gebleven en verder tot heden goed droog gebleven. Het knijpen was niet zwaar of lastig. De complete nieuwe set was ongeveer 20 maal duurder dan een dag huren, alhoewel ik het graag in mijn bezit zou willen. Ik kon de set ook voor langere tijd huren.
Mijn advies zou zijn eens een dagje te huren, aantal fittingen proberen te koppelen, gewoon eens zien of het je bevalt voor je er mee aan de slag gaat. Verder is het ook fijn van te voren te bekijken of de koppelingen die je graag wilt ook mogelijk/ leverbaar zijn met een bepaalde tang.
 

Klusserfrits

  • #7
Ik gebruik ook vaak steekkoppeling. Sneller en hoef je alleen maar te ontbramen

 
  • Like
Waarderingen: Loodgieter123

Jamez

  • #8
Ik ben een eigenwijze drol en heb een nieuwe U-tang gekocht (het bekende merk) voor een mooie prijs; en ja echt nieuw. Dus dan heb ik alle tijd tijdens verbouwing en nadien verkoop ik m weer voor nagenoeg dezelfde prijs:)
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
Gerelateerde onderwerpen
Handperstang TH profiel

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu