Handbediening laten zitten bij het plaatsen buismotor

Avdv

  • #1
Kan een gebruikte buismotor die nu links is gemonteerd ook weer links worden geplaatst en de hand bediening die rechts zit blijven zitten. de buismotor is van het merk jolly type mx nm 25 .
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor handbediening zit erop en waarom zou je dat willen?
Je kan de handbediening toch niet meer gebruiken.
 

Avdv

  • #3
De motor die ik nu gekregen heb zat bij de vorige(eigenaar) links en ik weet niet of ik deze nu rechts kan plaatsen daar zit de handbediening en slinger ik zal ook met vulblokken moeten werken want aan die kant heb ik te veel speling Ps motor vanmorgen voorzien van stroom en draait prima dit is altijd afwachten als je iets krijgt wat bij iemand overbodig in de schuur ligt gr ad
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Als ik het goed begrijp:
Je hebt nu een handbediende rolluik die je wenst om te bouwen naar een elektrische bediening.
Dan moet je de hand bediening verwijderen d.w.z. het lint of staaldraad losmaken van de schijf en verwijderen, de schijf kun je eventueel laten zitten als je de motor aan de andere zijde wenst te monteren.
Indien er nu een Stang bediening gemonteerd is moet je die gehele bediening wegnemen en de motor plaatsen op die plaats of eventueel de as omdraaien.
 

Avdv

  • #5
Sorry voor de onduidelijkheid ik heb een knikarm zonnescherm van 3,5 m met slinger gr ad
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
De slinger en oogwindwerk uitnemen en de motor plaatsen, je zult hier wel een extra lagerblok moeten zetten in vele gevallen ivm dikte van het oogwindwerk tov de dikte van het uitstekende deel van de motor met motor steun
Indien je de motor aan de andere zijde wenst te plaatsen, moet je de prop en lager omzetten van links naar rechts.

ps Uitgaande van een knikarmscherm breed 350 met 2 armen en uitval 250 cm, buisdiameter boven as 78MM, dan zal de motor die je hebt met een koppel van 25 NM te zwak zijn.
Bij mijn berekening ben ik uitgegaan van de normaal voorkomende tegendruk van de armen etc en 2 armen onder dit scherm
 

Avdv

  • #7
Bedankt voor de informatie ik ga e e a veranderen en maak een tijdelijke voorziening aan mijn schuting zodat ik eerst alles vanaf de grond kan testen voordat ik het knikarmscherm weer boven aan de muur bevestig.ik laat nog weten of het is gelukt
gr ad
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #8
Om een motor te plaatsen hoef je normaalgesproken het scherm niet van de gevel halen hoor?

Let wel die motor die je daar hebt heeft een te klein koppel dit moet ca 40 Nm zijn
De motor kan wel uit een uitval zonwering komen ipv knikarmscherm.

Maar je kunt het proberen, hij zal zeer waarschijnlijk zeer snel in zijn thermische beveiliging vallen en tzt doorbranden.
 

Avdv

  • #9
Volgens de vorige eigenaar heeft de motor in een knikarm scherm gezeten van 4,5 m. mijn scherm nog eens nagemeten en blijkt 3 m te zijn. ook alle gegevens van de motor heb ik nu. jolly mx 250 ,nm 25 ,hz 50, 25 tours we gaan het proberen
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #10
Bij mijn berekening van de motor sterkte heb gewicht van de voorlijst, doek, en trekkracht van 2 armen meegenomen, zoals deze tegenwoordig veel gebruikt worden.
Proberen maar zou ik zeggen
nooit geschoten is altijd mis
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu