Grote kier achterkant keuken

DaanW

  • #1
Hallo! Achter onze nieuwe keuken staat een bakstenen muur die verder uitsteekt dan het raampartij erboven. Dit betekent dat er nu een grote kier is tussen het keukenwerkblad en het raamkozijn van 5-7 cm (verschil in langste en kortste eind omdat de muren niet helemaal haaks staan, en de keuken wel). Totale lengte: rond de twee meter.

Heeft iemand suggesties hoe we dit mooi zouden kunnen afwerken? De keukenleverancier stelt een nieuw werkblad voor, maar vraagt daar 1600 euro voor, dus ik kijk ook graag naar andere mogelijkheden!

20211008_153456.jpg 20211008_153459.jpg 20211008_153503.jpg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Heeft de leverancier zelf opgemeten en hier opmerkingen over gemaakt?
 

DaanW

  • #3
Er is wat gedoe met de leverancier. Ze hadden inderdaad iemand gestuurd om het op te meten, die toen ook al opmerkte dat er een muur aan de achterkant zat, al was die niet goed op te meten toen omdat de oude keuken er nog stond. Hij leek destijds aan te geven dat na plaatsing van de keuken precies zou kunnen worden opgemeten wat er nog nodig was om het af te werken - ik vroeg toen of dat extra kosten zou betekenen, en hij gaf aan: in principe niet als hij dat zo adviseert in zijn rapport. Maar dat rapport is nooit met ons gedeeld, alleen met de leverancier. Maar ondertussen is het maanden later (vanwege afwezigheid van ons aanspreekpunt vanwege prive-omstandigheden was de keukenleverancier heel moeilijk bereikbaar, keuken is begin juli geplaatst), en krijg ik nu dus te horen dat er geen makkelijke oplossing is om die achterkant mooi te maken, en dat ze twee opties zien: opstaande rand, maar dan blijft er een grote spleet erachter, of dus een nieuw werkblad. Ook die eerste optie zou al 1000 euro kosten.
Ik weet alleen niet welke rechten we hebben...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dat meer een vraag voor een jurist dan voor een klusforum...
 

DaanW

  • #5
Dat klopt. Daarom was mijn oorspronkelijke vraag of iemand suggesties heeft om iets aan die kier te doen, zonder een heel nieuw werkblad te bestellen :)
 

Fmrama

  • #6
Een smal vensterbankje, die iets op /over het werkblad steunt. Evt de muur iets ophogen. En dan (wit ) verven in de kleur van het raam kozijn. Je kunt dan ook een beetje met de breedte spelen zodat het voor het oog recht is.
 
  • Like
Waarderingen: DaanW en Edwinnn

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Daarom hebben keukenleveranciers vaak in de kleine lettertjes staan dat je er zelf voor verantwoordelijk bent dat de muren bij plaatsing vlak en haaks zijn. Maar daar ben je verder nu niet mee geholpen. Goed idee van fmrama.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Niet allemaal.
Onze keukenleverancier kwam alleen inmeten als we aangaven dat de muren kaarsrecht gestuckt waren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu