Grootte schuifdeuren

Pbroertjes

  • #1
Hallo,

Ik wil in een jaren 30 woning de kamer en suite herstellen met schuifdeuren. De ruimte is 1,52 m breed en 2,14 m hoog. In het plafond zit een geleidingsrail van 2,1 cm diep. Op de grond moet nog een aluminium profiel gemonteerd worden.

Hoeveel gaat je deur omhoog door zo'n aluminium geleiding en hoeveel speling moet je boven ongeveer overhouden? Kortom hoe groot moeten mijn deuren zijn?
 

Kees61

  • #2
Is aluminium niet erg zacht voor een onderrail voor die zware deuren? Ik dacht dat er vroeger messing rail voor gebruikt werd.
Maar als je die onderrail gemonteerd hebt en je meet de afstand tussen die rail (hoogste punt) tot in het bovenprofiel, dan is dat de maximale hoogte van de deur t/m onderkant wiel.
Ik zou de deur een halve centimeter korter maken.

Maar eigenlijk zou je de ruimte tussen vloer en bovenrail overal moeten nameten. De kleinste maat is bepalend. Dat mag natuurlijk geen 2 cm schelen anders klemt de deur aan de ene kant en valt'ie er aan de andere kant uit.

Je kunt de deuren ook aan een rail ophangen, dan heb je geen rail over de vloer lopen.
 

Pbroertjes

  • #3
Aan een hangend systeem heb ik ook gedacht. Echter is het een reeds bestaande bouw, waarbij de boven constructie hol is.

Daarnaast kan ik niet tussen de kasten komen, waar de deur in moet schuiven, dus volgens mij wordt dit redelijk moeilijk. Wat betreft de geleidingsrail op de vloer hoe hoog is deze, hoeveel hoger komt een authentieke deur hierdoor te staan?
 

Fiesiekus

  • #4
De hoogte van de geleidingrail is niet relevant; aan de onderzijde van de deur zitten wieltjes die over de vloer lopen; de geleidingrail (van ijzer; geen alu) houdt 'm alleen maar in 't spoor.

De totale hoogte wordt dus bepaald door de "wieltjes + deur".

Foto:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu