Grohe mengkraan blijft lekken

TheoTM

  • #1
Op de wastafel in de badkamer heb ik een Grohe EuroEco eenhands mengkraan. Omdat deze lekte in de kraanuitloop (ong. een druppel per 5 seconden) heb ik de cartouche en de drie bijbehorende rubbertjes vervangen. De kraan lekt echter nog steeds, met dezelfde frequentie.

Wie kan me uitleggen wat ik hier aan kan doen?
 

Haplo

  • #2
Het zeefje los draaien en schoon maken. Kan zijn dat hier kalk of rommel inzit. Dat kan er ook voor zorgen dat hij blijft druppelen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Als er achter de perlator kalk zit dan zijn de keramische schijven beschadigd. Meestal brengt een reparatieset uitkomst, maar een nieuwe kraan is niet veel duurder.
 

TheoTM

  • #4
Bedankt voor jullie reakties. Het zeefje had ik al verwijderd en schoongemaakt, maar zonder effect.
De keramische schijven zitten in de cartouche. Deze heb ik vervangen, dus dat zou het probleem dan niet meer kunnen zijn.
Het enige wat ik me nog zou kunnen voorstellen is dat de ronde bodemplaat in de kraan zelf, waar de cartouche op staat, niet helemaal vlak is (?).
 

Peanuts

  • #5
Ik heb hetzelfde probleem en heb al 2 keer de kardoes vervangen maar de kraan blijft lekken. Vaseline ingesmeerd , geen beterschap. Ik heb ook het vermoeden dat er iets moet zijn met de voet van de kraan zelf. Zou het kunnen dat er bij Grohe ook fabrieksfouten mogelijk zijn ?
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #6
Er wil soms wel een korreltje soldeer op de zitting zitten.

haal de kraan kop er af en ga met een klein plat schroevendraaier over de zitting in het rond gaan dan voel je wel of het glad is of ruw.

vroeger had je een kranenfrees om de zitting vlak te krijgen

zie deze topic hier staat afgebeeld een kranenfrees.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu