Grohe douche laat te weinig warm water door

peternetto

 • #1
Ik heb een grohe douche (Grohe Euphoria douchesysteem thermostatisch) geplaatst. Warm water links en koud rechts(als je ervoor staat) komt overeen met hoeveelheid regeling links en thermostaat-temperatuur rechts. Sinds het begin geeft dit systeem te weinig warm water en net niet warm genoeg (de ketel slaat niet volledig aan). Er is nergens een vuiltje bij de zeefjes en de thermostaat zelf heb ik ook al eens vervangen door een nieuw exemplaar. Als de kraan van de muur is, en je zet het warm water open dan komt er wel veel en warm water uit de opening en geeft de ketel goed. Weet iemand hier raad mee? Ik lees hier verschillende topics over maar nog geen met een passende oplossing. Ik begin te vermoeden dat deze douche niet geschikt is voor mijn verwarmingsketel.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Is dit er één met een waterbesparende douchekop?
   

  peternetto

  • #3
  Het is geen waterbesparende douchekop, de handdouche heeft net hetzelfde probleem.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Kijk eens even in de s-koppelingen of daar geen rubber in zit.
  Dus kraan er even afhalen en de s-koppelingen even nakijken.
  Kijk ook even de achterkant van de kraan na of daar geen restjes vuil of rubber in zit.

  Lees ook dit topic maar eens even door:
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  meet eens de aantal liter water wat bij hete stand uit de wastafel komt en vergelijk met wat uit de douche kraan komt zo zonder doucheslang is aan gesloten.
  En wat voor ketel heb je en hoeveel heet water levert ie dan.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
  Er zit wel een doorstroombegrenzer is volgens de link hierboven.
   

  peternetto

  • #8
  Ik zal het nr 7 onderdeel eens nakijken. Aan de S-koppeling kan het niet liggen aangezien er veel en warm water uitspuit als ik het warm water laat lopen zonder kraan erop. Dit sluit dan ook de fout aan de ketel uit. Via de link Euphoria systeem 260 Douchesysteem met thermostaatkraan kom ik wel te weten dat ik niet de enige ben met dit probleem. Kan die doorstroombegrenzer eruitgenomen worden?
   

  peternetto

  • #9
  1609421290197.png
  Ondertussen heb ik de info bekomen dat ik de kleine rubber die verantwoordelijk is voor de debietbegrenzing, kan wegnemen. (omcirkeld op foto) Dit was vrij makkelijk voor zowel de douche als de handdouche. Sindsdien komt er meer water (warm) door waardoor de temperatuur perfect regelbaar is. Bedankt aan alle antwoorders om mij de goede richting uit te sturen!
  1609421588055.png
  onder nr 12-13 zat de kleine rubber die de toevoer regelt (lees belemmert)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #10
  :prima: bedankt voor de terug melding.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu