Grohe badkamerkraan, al vanaf montage niet echt warm

Geralph

 • #1
Goedemorgen
Ik ben nieuw op dit forum. Omdat ik In de doucheruimte moet werken willen we graag tijdelijk in bad douchen.

Dit (bubbel) bad heb ik 12 jr geleden bij de verbouwing geplaatst met een nagelnieuwe luxe Grohe thermostatische badkraan.
Is echter in 12 jr misschien maximaal 20x gebruikt. Wel viel op dat vanaf het begin de max watertemperatuur uit de kraan niet echt heet was.
Wel nodig om bij heel af en toe gebruik, bij bijvoorbeeld logeren van de kleinkinderen, eerst heet door te spoelen. Dit immers dan vanwege eventuele legionella risico’s. Durf de kraan eigenlijk al jaren niet te gebruiken.

Ik heb het zij-afdekplaatje van de thermostaatknop gewipt in de hoop een soort van stelschroef o.i.d. te vinden. Maar wat ik zie daar kan ik als leek niets mee. Een holle ruimte met 2 sleufjes en een los pinnetje? Zie geen inbus of schroefkop of zo. Iemand enig idee of de kraan echt heet te stellen is, en zo ja hoe dit in te stellen.
Of betreft de evt. afstellingsmogelijkheid mss enkel de 38graden-instelling?

image.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  heeft deze kraan ook een naam of type zo is het maar moeilijk te zien.
  Maar als je het knopje in drukt moet het naar heter gaan zo niet dan is ie verkalkt of kapot.
  Bij andere type kranen moet je ook kapje er af halen dan zo aan de thermostaat draaien dat ie 38 graden is en dan kapje weer zelfde plek plaatsen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu