Groep slaat er steeds uit :(

Mike20

  • #21
Ralph schreef:
Heel simpel, iets voedt die draad dus je begint met de totale voeding uit te schakelen en 1 voor 1 weer in te schakelen om te zien met zekerheid welke groep het doet. Weet jij veel wat er geklungeld is in je chalet, dus lijkt me dit een goed begin.
Eenmaal de groep vast gesteld als veroorzaker trek je alle stopkontacten/schakelaars/buitenlampen van die groep open.
Oke dat ga ik morgen eens doen anders zit ik zo in het donker nu.
Maar als ik groep 3 uitschakel brand de spannings zoeker ook niet meer op de aarde draad van groep 3. Ja dat heb je goed met dat geklungel hier , heb al meer dingen recht moeten zetten.

Maar alle stopcontakten/schakelaars eraf zeg je ,wat ga ik daar mee bereiken en of meten?

alvast bedankt groetjes mike
 

Ralph

  • #22
Je zal het een en ander aan een visueel checkje moeten onderwerpen. Ergens ligt een draad los of er komt water binnen. Ik vermoed het laastste omdat het met regen opdook.
 

Mike20

  • #23
Hoi, ja dat snap ik en ik vermoed ook iets met de regen of het moet zo toeval wezen maar, er gaat geen draad naar buiten van groep 3.

Ik heb nu onder tussen alle wandkontakt dozen los gehaalt maar alle draden zitten netjes op de plek.

ik hoor nog wel groetjes mike
 

Mike20

  • #24
Hoi allemaal, nou ik ben gister verder gegaan en de aarde weer aangesloten en wat blijkt... de groep blijft erin gelukkig.

Alle apparaten stuk voor stuk weer aan gesloten maar hij blijft erin dus oorzaak onbekend , ene kant blij andere kant weet nu nog niet wat het geweest is.

Water lijkt me stug omdat alles droog is onder de wagen en omdat het gister hier ook weer zo hard en veel regende maar,de groep erin bleef.

ik wil iedereen toch bedankt voor de hulp en tips

groetjes mike
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #25
Is het niet verstandig de hele zaak eens door een installateur door te laten meten ?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #26
Op een ander forum verdenk hij een buitenlamp.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #27
Zo te lezen verdenk ik nog wel meer zaken :wink:
 

Stax

  • #28
Ik had een vergelijkbaar probleem. Nieuw huis, net opgeleverd, aardlek keukengroep bleef eruit vliegen. Alle keukenapparatuur losgehaald, nog steeds hetzelfde probleem. Blijkt na veel zoeken een buitenlamp (inderdaad) ook op de keukengroep te zitten. Hier was wel een tijdelijke lamp op aangesloten, maar de aardedraad hing los buiten het armatuur. Bij vochtig weer was dat voldoende om de aardlek te laten springen. Heb de aardedraad terug in de elektrabuis geduwd en een goed armatuur aangesloten en sindsdien nooit meer problemen!
 

Mike20

  • #29
Hallo allemaal,

Ja waarschijnlijk is het wel de buitenlamp, er zat vochtbinnen in maar het is een plastic lamp en de aarde is niet aan gesloten kan dit dan?

@The headhunter ja klopt ik heb niet stil gezeten :lol:

@jan wat verdenk je nog meer dan

groetjes mike
 

Stax

  • #30
Ja, bij mij was de aarde ook niet aangesloten, de aarddraad was niet afgestript en hing gewoon los uit de buis. Kennelijk ontstaat er bij vochtig weer een heel klein potentiaalverschil en daardoor slaat je aardlek af.
 

Fiesiekus

  • #31
Stax schreef:
Kennelijk ontstaat er bij vochtig weer een heel klein potentiaalverschil en daardoor slaat je aardlek af.
ALS werkt niet op/via de aardedraad en ook niet op een potentiaalverschil.
 

Stax

  • #32
Je hebt gelijk, ik haal wat termen door elkaar. ALS reageert op lekstroom, maar kennelijk was de combinatie van een niet aangesloten aardedraad in de nabijheid van een kroonsteen (onder afdakje van de tijdelijke buitenlamp) met fase en nul bij vochtig weer voldoende om de lekstroom te veroorzaken. Aardedraad ombuigen en terugstoppen in de elektrapijp loste het probleem definitief op.

Uiteraard hangt er nu ondertussen een goede waterdichte buitenlamp. ;-)
 

Mike20

  • #33
Hallo oke bedankt voor de reacties weer. oke het beste is dus de draad terug stoppen in de pvc buis ,en dan moet het als het goed is niet meer voor komen of een goeie buitenlamp plaatsen :P

groetjes mike
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu