Groene Gipsplaten-plafond in de badkamer

Redmar

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik heb een vraag waar ik hier op 't forum tot dusver geen duidelijk antwoord op kon vinden.

De kwestie is nl. dat ik in mijn te verbouwen badkamer groene gipswanden + plafond ga plaatsen. Deze platen heb ik alleen van 12,5 cm kunnen vinden en dus ga moet ik die (zware wand)platen ook op 't plafond schroeven - geen geïmpregneerde platen als plafond vind ik geen optie.

Maar: hoe moet ik die platen tegen de plafond rachels bevestigen zodat ze blijven zitten? Gipsplaatschroeven om de 15 cm? Of ook nog een lijmlaag tussen plaat en rachel?

Ook hoor ik graag reactie's over hoe 't beste de kieren tussen de kopse kanten van de platen te vullen en gevuld te houden (ik ga NIET stuccen).

Alvast hartelijk dank voor jullie hulp,

redmar
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt gewone gipsplaten gebruiken, na plaatsing eventueel in de grondverf zetten, de naden met kit vullen en met de vinger nastrijken en dan afwerken met kleur.
Rachels om de 30 cm en met gipsplaatschroeven bevestigen om de 25 cm, gebruik wel de zwarte gipsplaatschroeven, die roesten niet.
 

Jacco

  • #3
Gipsplaten hoef je op de kopse kanten niet te vullen. Of je badkamer moet groter zijn dan 4,80m bij 4,80m. Dit zijn namelijk de langste gipsplaten die je kunt verkrijgen. Je moet dus wel de juiste lengte gebruiken. De zijkanten kunnen dan door middel van een hardkouten plint afgewerkt worden.
De naden ertussen kun je afkitten en daarna het geheel sausen.
 

EdP

  • #4
Wat ik een beetje mis is: waarom kijk je niet op de website van de leverancier van de platen? Daar staan alle verwerkings instructies keurig netjes vermeld.
 

Redmar

  • #5
Hartelijk dank voor jullie antwoorden.

Ik heb de platen bij een groothandel gehaald - denkende dat ze daar wel weten wat en hoe. Daar vertelden ze dat er alleen 12,5mm 2,60ers in de handel waren. Dus daarom ook mijn vraag eerder.

Wat schetst vervolgens mijn verbazing als ik bij een (particuliere) bouwmarkt naar binnen loop? Groene 9mm-ers op lange lengtes.

De groothandel-platen gaan dus terug en ik pak de bouwmarkt-platen mee.

Moraal: ik had beter om me heen moeten kijken.

Nogmaals dank voor de reactie's.

Redmar

PS als iemand tot slot nog een tip heeft om op de kopse aansluiting van 2 platen een mooie vulbare V-groef te krijgen, dan hoor ik dat graag
 

Pepjo

  • #6
De kopse kant schuin snijden met een hobbymes.
Heb ik gedaan en dat werkt prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu