Groene gipsplaten over bestaande?

MMF

  • #1
Hallo Klusser en Pro's...;)

Ik ben bezig met een badkamer voor onze kids in de hal boven op de 1e verdieping. Er is een schuin dak aanwezig en bestaande (binnen) muren. Op het schuine dak zitten reeds gipsplaten en een stuclaag (in prima staat). Achter de gipsplaten zit isolatie (glaswol) en daarna (met ca 20cm ruimte ertussen) "luchtdoorlatende" folie en dakbeschot. Het betreft een woonboerderij (verbouwd in 2002) en wonen er nu bijna 4 week.

Mijn vraag is of ik de groene gipsplaten zo over de andere kan heen plaatsen.. Of moet er bijv eerst damp werende folie tussen en/of regelwerk nog? Ditzelfde geldt voor een bestaande muur waar het douche gedeelte komt. Die grenst aan een binnenmuur.

Ik hoor het graag, alvast dank!

Groet Michel
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
In je natte gedeelte kun je met kimband en kimpasta de hoeken en het oppervlak waterdicht maken. Daarmee voorkom je dat je gipsplaat nat wordt. Een extra laag groene gipsplaten geeft meer stevigheid, mits goed vastgezet.
 

MMF

  • #3
@walker; dank voor je bericht. Kinband/pasta had ik idd sowieso al in het vizier ;) Waar het me even om gaat is wat ik achter de gipsplaat doe, dit ivm vocht/condens. De platen achter de groene gipsplaten moeten me niet verrotten in de loop van de tijd...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu