Groen-blauwe aanslag op leiding

YlkeBr

  • #1
Bij het openbreken van onze oude tegelvloer zijn op sommige plaatsen leidingen bloot komen te liggen (de chape brokkelde af) en de ommanteling rondom de leidingen is op enkele plaatsen beschadigd. Na enkele weken zien we op deze plaatsen een groen blauwe aanslag (zie foto). Na wat opzoekwerk vermoed ik dat dit corrosie is van koper. Wij wouden graag de chape bijwerken en dan onze nieuwe laminaatvloer leggen, maar we weten nu niet goed wat te doen met die aanslag op de leidingen:

-Moeten we op de plaats van deze groen-blauwe aanslag de ommanteling best herstellen voor we chape + vloer leggen? Of kunnen we dit gewoon zo laten?

-Kan de groen-blauwe aanslag kwaad (voor de gezondheid? voor eventuele lekkages?) en is het daarom beter om de leidingen te vervangen?

Alvast bedankt!

Ylke

Groen-blauwe aanslag.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
snijd eens een stukje los van de gele mantel om de koperen leiding, als hier zwarte puntjes onder zitten zou ik adviseren de gehele leiding te vervangen
 

YlkeBr

  • #3
@Marcn.88 wat zouden die zwarte puntjes zijn?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Putcorrosie:

Een van de meest voorkomende schadelijke vormen van corrosie is putcorrosie. Deze vorm van corrosie veroorzaakt zeer plaatselijk putten in koperen leidingen. Putcorrosie kan al binnen enkele maanden na installatie tot lekkages leiden. Het ontstaat altijd als gevolg van een zeer lokale verstoring van het milieu.
 
  • Like
Waarderingen: Marcn.88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu