Grindvloer op houtenvloer

Patisowka

  • #1
Hallo,

Als eerste excuses voor mijn slechte Nederlands...

Ik ga straks een grindvloer in mijn woonkamer laten leggen (met vloerverwarming). Overall zit een betonvloer. Helaas ik heb ook een kleine ruimte als huis ingang. En daar zit een houtenvloer (2.30m x 1.50m).

Ik wil hele woonkamer en deze ruimte samen egaliseren.

Omdat 2 planken in deze ruimte waren verrotte ik heb ze weggehaald. Onder zit een lege ruimte. Mijn idee (van internet) was lege ruimte onder vloer gewoon invullen.

Helemaal onder zijn schelpen. Op deze zal ik zand gooien. Op de zand 10cm beton, daarna folie, piepschuim en weer beton of zandcementvloer. Zo hoog als hetzelfde is als vloer in woonkamer. Als alles droog is ga ik samen met de rest egaliseren.

Kwam mij buurman welke beetje meer ervaring heeft met zo sort dingen. Hij zai dat deze niet zo goed idee is omdat dit alles gaan straks zakken.

Zo hij gaat andere ideeën:

1. Hoten balken weggooien en beton balken terug zetten en boven speciale metaal plaat. Op deze ik kan wel beton leggen. Twee nadelen - duur en ik zal te hoog zijn met vloer.

2. Extra laten vast maken op de balken en op deze laten - tussen de balken - zetten planken, boven op metaal plaat leggen. Heb ik 2cm minder dan in eerste idee.

Ik zie veel filmpjes waar mensen maken betonvloer op gevone hout (met folie tussen) en is gewoon goed. Dacht ik - oke, misschien idee met laten op de balken + extra plank bovenop zal goed genoeg zijn?

Mij vraag is. Wat is jullie advies voor deze klusje? Wat is goed en niet helemaal duure optie?

Bedankt.
Met vriendelijke groet,
Przemo


 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je Nederlands is prima te volgen.

Als het huis op staal gefundeerd is, is een betonvloer op het zand prima. Staat je huis op palen, is een vloer met die betonnen liggertjes beter. Dan kan je ook een PS-combivloer kiezen in plaats van de staalplaatjes. Die is er ook in een lichtgewicht-uitvoering met metalen of kunststof liggers. En die kan zelfs in droogbouw-uitvoering zonder beton.

Een laag beton op houten vloer storten kan je beter niet doen. Er moeten eerst houten balken bijgeplaatst worden vanwege het gewicht van het beton. En als het hout (ooit) gaat rotten, is het moeilijk te vervangen.
 

Patisowka

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Meestal alleen ik begrijp mijn boodschap:P

Hoe zal ik weten hoe mijn huis gefundeerd is? Kruipruimte vol met schelpen.

Ik heb wel gezien deze combinatievloer - beton palen met 'broodjes' maar helaas weet ik helemaal niet welke moet ik kiezen... Daar zijn zo veel verschillende maten. Ok bij 'broodjes' begrijp ik niet deze alle gegevens...

Ik heb bericht naar een winkel gestuurd, helaas geen antwoord.

Tussen balk 1 en 2 zit 41cm afstand. Tussen 2 en 3 - 38cm en tussen 3 en 4 weer 41cm. De laatste balk ligt op de fundamenten. Wand staat op deze balk. Zo deze is niet makkelijk vervangbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu