Grindrand tegen loodslab onderdorpel

Itsme2

  • #1
Goedenavond,

We hebben een tijdje terug de achtertuin laten vernieuwen. Daarbij zijn helaas de tegels nogal dicht tegen de onderdorpel van de openslaande deuren aangelegd. Naar ons idee zit er te weinig ruimte nu tussen, waardoor uiteindelijk de onderdorpel mogelijk gaat rotten in de toekomst. Dat willen we uiteraard voorkomen. Daarom zaten we eraan te denken om een randje van de tegels af te halen en dan een randje grind te maken in de ruimte tussen het kozijn en de tegels (uiteraard het grind niet te hoog, zodat het alsnog niet tegen de onderdorpel aanligt en deze droog blijft).




(we hebben nu al een klein randje met grind onder de dorpel, tegen de loodslab aan)

Alleen vroegen wij ons het volgende af (lastig uit te leggen, hopelijk begrijpen jullie de vraag): onder de onderdorpel zit een loodslab bevestigd. Als we een randje grind doen, dan zit er grond tegen de onderkant van de loodslab aan. In theorie kan de grond vochtig worden door de regen en dan kan er dus vocht omhoog trekken tussen de muur en de loodslab. Dat is natuurlijk weer niet de bedoeling.

Kan dit inderdaad gebeuren en kan dit kwaad? Of kunnen we gewoon een randje grond met grind tegen de loodslab aanleggen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Verlagen dit nooit zo laten zitten. Althans bij mij. Onderzijde lood moet nog vrij van de bovenzijde grond hangen.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
2
1
9
13

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu