Grauw terras

Rob Olgers

 • #1
Ons mooie terras (zie foto) bestaat uit een mix van oude grijze stoeptegels, rode baksteen, gele IJsseltjes en oude gele profiel tegels, met (breek)zand in de voegen.
Het hele terras wordt grauw. Geel is niet geel meer, rood is niet rood meer. Reinigen met hoge druk helpt, tijdelijk, maar de hele tuin zit onder het zand. Tevens zorgen mieren voor een zandlaag over het terras.
Het liefst zou ik voegen met cement, maar ik ben bang dat er dan een permanente grauw sluier ontstaat. Hoe voorkom ik dat?
Wie heeft advies?
Dank en groet,
Rob

086EF675-79B1-4C7F-A8DB-309EBC5570D6.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  U beschrijft 2 verschillende problemen, namelijk het grauw worden en het zand op de tegels door mieren.

  De kleurechtheid van tegels hangt sterk van het materiaal en de kwaliteit af. Bij goedkopere tegels spoelen de kleuren er simpelweg uit door regen. Een andere boosdoener is vuil uit de lucht. Dit is er met de hogedruk wel af te spuiten (gebruik een terrasreiniger opzetstuk dan blijft alles rondom de bestrating schoon), maar heeft als nadeel dat je ook de kleur er uit kan spuiten en de stenen ruwer maakt, waardoor nieuw vuil weer sneller hecht.

  Voor de mieren is voegen met een uithardend voegmiddel (dit giet u er over en spoelt u na korte tijd weg) geen optie. De mieren zitten er en zullen het zand toch ergens anders (naast de stenen) omhoog werken.
   

  Jackd

  • #3
  De bakstenen en de IJsseltjes kan je omdraaien. (leuke klus..)
  De stoeptegels zijn versleten.
   

  Rob Olgers

  • #4
  Dank voor de reacties. De stenen zijn oud, heel oud en heel kleurecht. Hogedrukreiniging maakt ze echt weer rood en geel, en de stoeptegels 'schoon'. Omdraaien is geen optie, alles ligt op een cement laagje, dus de onderkant is grijs, niet te verwijderen. Ik opteer voor een uithardend voegmiddel, te gebruiken op een proefstukje. Kunt u een merk of soort aanraden?
  Dank en groet,
  Rob
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu