Grastapijt voor Dakterras

Mccheng

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan om mijn dakterras te bedekken met grastapijt. Nu liggen er van die vierkante rubberen op mijn dakterras. Zal ik die tegels eventueel kunnen laten zitten en dan grastapijt eroverheen? zoja, moet ik dan bevestigen op die rubbere tegels?

of moet ik beter alle tegels eruit halen?

hoop dat iemand mij kan adviseren.

mccheng
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Voor mijn gevoel zal er iets moeten zijn dat het grastapijt niet wegwaaid. Die tegels van rubber hebben een aardig gewicht.
 

Mccheng

  • #3
ja dat denk ik ook. rubberen tegels zijn aardig zwaar, die waaien niet weg. maar is niet de bedoeling dat straks grastapijt op straat ligt. maar zal wel eventueel eroverheen kunnen en dan met iets bevestigen aan de rubberen tegels misschien?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat zal wel kunnen er is echter een nadeel. Op je dakbedekking komt een pakket te liggen die heel moeilijk zal opdrogen. Begrepen dat zoiets niet ideaal is. Geen idee wat dat betekend in jaren levensduur.
 

Mccheng

  • #5
dankjewel voor advies. dus eigenlijk beter rubberentegels vervangen voor drainage matten ofzo.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Iets dat het kan drogen en ook zo weinig mogelijk vuil kan verzamelen en nog gewicht heeft.
Enig idee wat jouw terras aan gewicht erbij kan hebben. Dreentegels op dragers is een perfekte oplossing.
 

Mccheng

  • #7
Gewicht wat dakterras aan kan? Is niet bekend. Huis bezit ik sinds kort. Maar heb gekeken naar dreentegels, die zijn aardig zwaar.... Denk toch zowieso dat de rubberen tegels noodgedwongen eruit moeten.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #8
De rubber tegel zijn al drainerend:
"Hoogwaardige kwaliteit kunstgras tegels
Van onze kunstgrastegels heb je jarenlang plezier dankzij de hoogwaardige kwaliteit. Een voordeel ten opzichte van kunstgras op rol of grastapijt is dat deze tegels een dikke rubber onderkant met blokstructuur hebben. Deze structuur verzorgt de afvoer van water, zodat er geen laag water op de tegels blijft staan als het regent. Bovendien biedt het een uitstekende dempen werking."

Grastapijt wordt op de rubbertegels vastgelijmd met kunstgraslijm.

Vervolgens wordt het gras nog ingestrooid met silica zand. Tevens als extra ballast.
 
  • Like
Waarderingen: Mccheng

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #9
Dat wordt een aardig gewicht op je dak. Rubberen tegels, grastapijt, zand op je grastapijt en dan nog een plens water van een regenbui waarvan veel in het grastapijt achter blijft (droogt langzaam op). Ik zou het niet zomaar op een dak leggen.

Het dak is gemaakt om een bepaald gewicht te kunnen dragen (dakbedekking, sneeuw en eventueel nog het gewicht van een dakterras). Als je alle draagkracht al nodig hebt voor alleen de dakbedekking en een dubbele afwerking voor je dakterras (rubberen tegels en grastapijt met zand) dan is al je overcapaciteit voor sneeuw en wat water weg.
 

Mccheng

  • #10
hallo, ja achteraf gezien niet zo een slim plan. denk het beste om drainage matten(grote rol) met kuntsgras te bedekken of kunstgras tegels. daar twijfel ik nog aan.dan maar helaas alle tegels eruit helaas, zijn er namelijk best wel wat van 30m2. dankje voor advies
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #11
Afhankelijk van de staat van de huidige tegels: verkopen of gratis op internet zetten onder de voorwaarde dat ze ze zelf eraf halen?
 
  • Like
Waarderingen: Mccheng

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu