Grasmaaier laat spoor gemaaid gras achter

Cmf

  • #1
Betreft Honda motormaaier HRX 537

Sinds enige tijd laat de maaier een spoor gemaaid gras liggen. Het is een spoor aan de rechterkant van de maaier. Het lijkt erop dat de maaier het gemaaide gras niet goed in de opvangbak blaast.
Schoonmaken van het maaidek helpt niet. Het mes is pas geslepen.

Ik heb laatst een metalen pijp geraakt met het mes. Kan de oorzaak van het probleem zijn dat het mes uit balans is, waardoor het gras niet goed wordt opgezogen? Hij maait verder goed.

Groeten,
Kees
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Is het mes los geweest bij het slijpen? Is hij er verkeerd om op gezet?
 

Cmf

  • #3
Waarschijnlijk los geweest. Het mes is geslepen door een professional, dus verkeerd om lijkt mij niet aan de orde. Bovendien maait de maaier verder goed.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Kan je een foto plaatsen van de maaibak en mes?
Of staat de hoogte-instelling scheef?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Opvangzak verstopt met stof, waardoor er geen lucht uit kan (en dus ook niet in)?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Controleer toch maar of het mes goed geplaatst is, ook een prof is een mens, kijk ook of het mes niet scheef is door het raken van de pijp.
Als het mes scheef is zal er turbulentie optreden in het maaidek en wordt het gras veel minder in de opvangbak geblazen.
 

Cmf

  • #7
Stofzak is 'schoon' dat is het probleem niet.

 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Ik heb exact dezelfde maaier. Eerst dacht ik dat de groene knop waarmee je de mulchinstelling regelt niet goed stond (München i.p.v. in de opvangzak).

Maar nu ik je foto’s zie valt me op dat je mes aan 1 kant de helft mist, of kijk ik niet goed? De HRX heeft 2 messen op elkaar. Ander aan de foto zie ik maar 1 blad van de 2. Of zie ik een stuk plastic aan voor een stuk van een mes?

Kan het gras niet te lang en te vochtig of de rijsnelheid te hoog? Dan heeft de maaier ook moeite om het gras weg te blazen de opvangzak in. Ik maai altijd in de derde op vierde rijsnelheid met de hydrostaat. Rij je sneller dan blijft er gras achter.
 

Cmf

  • #9
De foto geeft een vertekend beeld van het mes, beide uiteinden hebben dezelfde vleugel. Het klopt inderdaad dat het tweede mes is verwijderd omdat ik nooit mulch. Misschien heeft dat invloed op de luchtcirculatie.

Ik heb nog zo'n maaier (nog met twee messen). Maandag met de twee maaiers en gelijke snelheid een gazon gemaaid met redelijk hoog (en droog) gras. Alleen deze betreffende maaier liet een spoor achter.
Met hoog gras is het spoor inderdaad beter zichtbaar.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #10
Het tweede mes is niet alleen voor het mulchen. Het zorgt ook voor de juiste luchtstroom en luchtcirculatie. Ik zou het mes weer compleet maken.
 

Cmf

  • #11
Dat ga ik inderdaad maar eens proberen, bedankt voor het advies.
 

guydewachter

  • #12
En, is het in orde gekomen? Wat was het probleem?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu