Bouten grasmaaier mes honda 2002

Paul verbelen

  • #1
Ik heb een Honda grasmaaier gekregen van mijn nonkel die naar een service flat gaat, de machiene is van 2002 michien zelfs ouder en van 1997 en ik krijg de bouten van het mes niet los, ik heb zowel rechtse draad als linkse draad uitgetest, maar niet los te krijgen. Dus een serieuze opstelling gemaakt en met rechtse draad getracht ze los te krijgen. hier bij is mijn facom dulle van 14 stuk gegaan dus zal ik een nieuwe moeten halen. Maar wou toch even horen of het soms toch geen linkse draad is. het type is e11'97/68SA*2002/88*0312*00
heeft er iemand een Honda grasmaaier, en heb je dan het maai mes eer al afgehaald om te scherpen
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Kijk naar de draairichting van het mes.
Als je de machine aan zou zetten met een sleutel erop, dan wordt de bout vast gedraaid.
Slagmoersleutel werkt in dit geval beter.
 

Paul verbelen

  • #3
Het is geen bout die op de draaiende as zit die het mes aandrijft, die bouten zitten uit center, dus is het niet echt nodig dat die in de tegengestelde richting daaien. maar met een slagmoersleutel kan ik altijd wel proberen, maar eerste een andere dulle van 14 halen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik heb al 30 een Honda maaier. Mijn vorige en huidige hebben inderdaad 2 bouten om het mes vast te maken. Uit het center.

Zeer waarschijnlijk zijn de bouten droog gemonteerd. Grassappen en -zuren hebben de bouten vastgeoxideerd.

Je kan even met de maaier in de auto naar een autogarage rijden en vragen of ze met de pneumatische slagmoersleutel de bouten los kunnen krijgen.

Zo niet, dan moet je de bouten uitboren (goed (!) in het midden en recht boren zodat je de schroefdraad niet beschadigd). Je moet dan wel nieuwe bouten kopen bij de Honda tuin & park dealer. De draad is namelijk speciaal dus andere bouten passen niet. De boutjes zijn vrij prijzig, zo’n € 7 per stuk.

De (nieuwe) bouten altijd met een likje kopervet terug monteren.
 

Paul verbelen

  • #5
Het is me gelukt ze los te krijgen, heb een nieuwe versterkte dopsleutel van 14mm gekocht, de bouten hebben dus rechtse draad, met een griptang op de machine vast genepen en gesteund door een blok hout aan het einde, waar ik het mes heb laten tegen komen, en met een buis als verlengstuk op mijn schuifgreep 1/2" en de versterkte dopsleutel van 14 mm heb ik ze losgekregen. merci voor jullie reacties. euvel op gelost.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #6
En nu niet meer vast maken zonder een likje kopervet op de draad, anders heb je de volgende keer hetzelfde probleem :lol:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu