Granol muren met nicotine

EvD86

  • #1
Beste klussers,


Ik heb de zoekfunctie gebruikt en hier en daar al wat gelezen, toch wil ik graag onze situatie posten om hopelijk bruikbare tips en ideeën op te doen.


Wij hebben een huurwoning gekregen in Zwolle welke volledig is uitgerookt door de vorige bewoners (40 jaar in gewoond). De woning moet dus opgeknapt worden; op de benedenverdieping zijn de muren bewerkt met granol. Op zich hoeven we dit niet per se helemaal eraf te halen (we hebben in totaal 2 weken overlap.....), maar er moet wel goed overheen geverfd kunnen worden.

In de diverse bouwmarkten adviseerden ze St Marc en dat hebben we alvast ingekocht. Dit zou wellicht zelfs voldoende moeten zijn volgens hen, maar dat wantrouwen we toch een beetje.. Dus we zitten te denken aan;


- schoonmaken met het wondermiddel (hopelijk is dit ook zo...).
- speciale verf voor vlekken en hierna;
- monodek of gekleurde mengverf.


Hoe kijken andere klussers hier naar?


Weet iemand of bv. een stoommachine nog helpt tegen rooklucht/troep etc.?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Reinigen van met nicotine vervuilde minerale ondergronden moet voor afwerking altijd gebeuren. Het beoogde middel is er 1, en dan heb je nog biologische verfreinigers.
Stap 2, het isoleren van nicotine aanslag, doet u met speciale muurverf. Deze isolerende muurverf ( alleen bij de vakhandel kunt u A producten verkrijgen ), voorkomt dat de nicotine weer doorslaat als gele vlekken door de eindlaag.
Schrikt u van de prijs, bedenk dan dat niet aanbrengen daarvan nooit een goed resultaat zal geven. Uiteindelijk is de investering een goede, want u bespaart een hoop ergenis en extra arbeid.
De grote merken hebben dergelijke calamiteiten of isolatiemuurverf in het assortiment.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu