Granito vloer - zwaluwstaartplaten met beton?

KoenV

  • #1
Wij willen op termijn in de gang (3.5*1m) een granito-vloer leggen (over een jaar of wat), maar ik wil wel al de ondervloer daarvoor maken (constructie: houten balken). Mijn idee was om nu al de zwaluwstaartplaten te leggen met een betonlaag (30mm), zodat daar later de granitovloer op kan.

Kan iemand mij vertellen of het slim is nu al een ondervloer te storten, of ook dit te doen wanneer de granitovloer gelegd wordt. Het zou handiger zijn om het nu te doen (want m'n vloertje moet wel dicht natuurlijk), maar ik heb geen zin om straks de betonvloer er weer uit te slopen als het niet goed ging.

Iemand een idee?
Koen
 

Ralph

  • #2
Mwah, niks doen. Granito word meestal fris in fris gemaakt op estrich direkt op de houten vloer. Die zwaluwstaartplaten is onzin om er onder te doen, je komt alleen maar hoger uit met dat spul er bij onder.
Leg wel eerst een goede dikke folie op het hout voor je met de specie begint en een estrich netje 5x5 is ook nodig.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Ralph, geef even aan waarom het onzin is, om die zwaluwstaart platen te gebruiken.
Die zijn constructief veel steviger en duurzamer dan een plaatje hout.

Maar een vraag aan de TS, kun je er geen beton vloer onder storten, zodat je de houten balken weg kunt halen.
 

Ralph

  • #4
Omdat zwevend estrich ook gewoon op hout kan liggen, daar is het sterk genoeg voor en werd vroeger in de granito tijdperk ook veel gedaan.
Ik heb genoeg van die vloeren gesloopt die gewoon op hout lagen en daar mankeerde meestal niks aan behalve dan de tand des tijds.....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu