Egaline verwijderen van granito vloer

Kasperht

  • #1
Wij hebben afgelopen december een jaren 30 woning gekocht, waarbij we er vanuit gingen dat de originele granitovloer uit de hal was verwijderd: onder de vinylvloer was enkel "cement" te zien. Na wat grondiger inspectie blijkt de originele granito vloer nog wel aanwezig te zijn, echter bedekt met een dun laagje egaline (met schroevendraaier paar stukjes losgetikt). De opstaande zwarte rand tegen de muur zat achter een plint/koofje en is enigszins beschadigd, maar niet heel slecht. De hal is ongeveer 4-5 vierkante meter en de egaline is op de 2 plekken waar ik het eraf getikt heb een paar millimeter (ca. 3mm gok ik) dik.

Budget om de hele vloer te renoveren is er voorlopig niet, dus ik vroeg me af of er hier tips zijn voor het verwijderen van egaline van een granitovloer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien met een schuurmachine (evt huren) en schuurpapier met grove korrel.

succes
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Met een platte brede beitel, de egaline er voorzichtig afhakken.

Maarja de vraag is, hoe ziet de granito vloer er uit, als de egaline weg is.
Misschien zitten daar ook wel gaten of scheuren in.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bel even een terrazzowerker wat het opknappen en schoonmaken kost, het is mij eigenlijk altijd nog meegevallen wat het kost.
Een prijsopgave is gratis.
 

Kasperht

  • #5
Bedankt voor de reacties. Ik heb één terazzowerker gesproken, maar die vroeg een dusdanig hoog bedrag dat ik het dat niet waard vond. Een tweede wilde eerste de vloer zien voordat die offerte gaf dus die komt langs.

Maar gezien de ervaring met de eerste offerte ben ik toch serieus gaan nadenken over zelf doen. Zal dit weekend eens wat proberen, eerst maar eens met een beitel...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu