Granito vloer schoonmaken

JMe

 • #1
Hallo, ik weet dat dit eerder gevraagd is, maar vind toch geen 1 duidige antwoorden. Wat is de beste manier om een granito vloer (jaren30 huis) er 'zo goed als nieuw" uit te laten zien?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Je kunt het beste een terrazowerker zoeken. Deze mensen hebben specialistische apparatuur om de vloer te polijsten (diamant polijstmachines).
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  En na het polijsten wordt de vloer in een was gezet. Daarna onderhouden met groene zeep. Dan wordt de glans steeds beter.
   

  Macbas

  • #4
  Een terrazowerker kan wonderen verrichten op zo'n vloer, indien je zelf aan de gang wilt gaan is een echte poetsmachine met pasta een manier. Daarna in de groene zeep elke week
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Jongens groene zeep is helemaal niet goed.
  Dat werd 30 jaar geleden wel gedaan, omdat er nog geen andere produkten beschikbaar waren.

  Groene zeep laat een vette laag achter, die heel snel vuil en stof aantrekt.
  Ook zie je er bijna elke voetstap op.

  Tegenwoordig zijn daar impregneermiddelen voor, die veel duurzamer zijn, en geen vette laag achterlaten.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #6
  Ik heb het advies destijds van een terrazowerker gehad. Eerst in de was zetten, daarna onderhouden met groene zeep. Het idee achter de groene zeep is daarbij volgens mij dat de waslaag niet aangetast wordt door de groene zeep.
   

  Macbas

  • #7
  Recentelijk hebben wij de vloer in z'n geheel laten renoveren en aanpassen (zwarte lijnenspel) en nieuwe plinten laten maken. Deze terazzowerker zet de vloer eerst nog in de juiste was waarna het advies is elke week in de groene zeep (oplossing) schoonmaken. De moderne middelen maken eerder zaken kapot dan dat ze zorgen voor goed onderhoud
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
  Ok :roll:

  Vroeger behandelde wij ook natuursteen vloeren en ongeglazuurde boeren plavuizen met groene zeep.

  Maar je moet met de tijd mee gaan, en de betere middelen die er tegenwoordig zijn, zijn zeker niet slecht en maken geen dingen kapot.
  Dat vind ik dus kletspraat.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Een paar maand geleden is de terrazzo vloer bij mijn dochter opgeknapt door een ervaren terrazzo bewerker, de man heeft een of andere laag aangebracht en adviseerde de vloer met een sopje van groene zeep te onderhouden.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #10
  Gevaar met terrazzo is altijd dat het cement en natuursteen dat erin verwerkt is reacties aangaat met bestanddelen in bepaalde reinigings cq. onderhoudsmiddelen. Met beschadigingen als gevolg.

  Met groene zeep loop je dat risico niet.
   

  Lymie

  • #11
  De vloer kun je zelf schuren met goed schuurpapier (bij de autolakken handel). dikke lijmresten ed eerst afsteken. dan schuren met korrel 40, 80 en 120 met een schuurmachine. vervolgens met waterproof schuurpapier met korrel 180 en 300. In antwerpen zit zelfs een verhuurbedrijf wat polijstmachines voor natuursteen verhuurt. Scheuren kun je opvullen met epoxylijm (teveel erin doen zodat het eruit loopt en dan wegschuren). Voor het onderhoud maakt het niet zoveel uit wat je doet. Regelmatig krijgen wij bij restauratie de eis van de architect dat er met groene zeep en bijenwas gewerkt moet worden, omdat dit een omkeerbaar proces is. Maar in feite is elke vette substantie prima. Je kunt er zelfs slaolie op gooien, of parketwas. De oranje blikken met de s nummers zijn net zo goed. S34 impregneert zonder de kleur op te halen. s35 verdiept de kleur en s42 verdiept de kleur nog meer. impregneer het gewoon en zet het daarna in de was. en let erop dat je niet schoonmaakt met schoonmaakmiddel met een zuur erin (antikal, dreft citroen) en geen zure producten morst (cola, wijn). Als er vlekken in je vloer zitten, geef maar een gil, daar heb ik recepten voor.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu