Granieten drempel verhogen

Convalk

  • #1
Ik moet voor iemand de granieten drempel van de achterdeur verhogen omdat er bij hevige regenval water uit de tuin naar binnen stroomt.
hoe en waarmee kan ik dit doen zodat ik een waterdichte verhoging ontstaat.
mijn idee was om de drempel te verhogen door middel van een bekisting te maken en deze vol te storten met beton of iets degelijks.
maar is dan de verbinding met het graniet ook waterdicht?
wie weet hier antwoord op of heeft tips?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Draait de deur naar binnen dan? Dat is wel vreemd voor een achterdeur. Als de deur naar buiten draait kun je wel de drempel verhogen, maar dan staat de deur dus in het water.

Beter is het om de bestrating aan te passen, zodat het water van het huis weg loopt.
 

Convalk

  • #3
Beste Hessie

ik ga er zeker voor zorgen dat het water in de tuin makkelijker weg kan maar toch wil de eigenaar dat de drempel verhoogd wordt. hij heeft al drie keer water in huis gehad.
de achterdeur draait naar buiten toe open.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als het bij de drempel naar binnen loopt, kan het niet anders zijn dan dat de drempel het laagste punt is. Water loopt niet omhoog.

Dus zodra de tuin is aangepast, is het probleem over. Volgens mij is een verhoogde drempel alleen maar een garantie op gebroken benen, en een verrotte deur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Doe eens een foto.

Je kan beter de oude dorpel eruit slopen of een nieuwe (prefab) dorpel op de bestaande lijmen. Gieten op de bestaande gaat waarschijnlijk geen waterdichte verbinding opleveren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu